Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-events.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-calendar.php on line 76 Taylor Swift can’t come to the phone right now… – Hermes

Taylor Swift can’t come to the phone right now…

… because she’s too busy breaking records and the internet. In het geval dat u, lieve lezer van de Hermes, niet helemaal mee bent: eind augustus maakte la Swift bekend dat haar zesde album eraan komt en enkele dagen later dropte ze ‘Look What You Made Me Do’. Op zich niks wereldschokkends dus (tenzij je een Swiftie bent), maar het is de videoclip die de internetverslaafde generatie niet onberoerd liet. Van slangen en zombies tot crashende bolides en dansende mannen die beter op killer heels kunnen lopen dan de gemiddelde vrouw, de nieuwe videoclip van Taylor Swift heeft het allemaal. Maar de echte betekenis achter de nieuwe single en videoclip schuilt in de laatste dertig seconden: Taylor steekt de draak met hoe de media haar in het verleden portretteerde en bijgevolg ook met zichzelf. Met de lancering van ‘Look What You Made Me Do’ geeft Taylor Swift zichzelf een heel nieuwe reputatie (hehe opnieuw pun), brak ze meerdere records en ging de media helemaal wild.

MACHTELD VANDEWEYER

Ik ga eerlijk zijn met jullie, lieve lezers van de Hermes, ik ben een Swiftie. Meer zelfs, haar winged-eyeliner en ondertussen haar trademark geworden rode lippen zijn een inspiratie voor mijn cosmetica gebruik. Desondanks was ik niet helemaal overtuigd toen ik haar nieuwe single ‘Look What You Made Me Do’ voor het eerst hoorde. De lyrics zijn wel sterk (of course, het is Taylor Swift: ze heeft reeds 250 awards gewonnen, waaronder maar liefst tien Grammy’s; het is wel duidelijk denk ik dat Swift getalenteerd is), maar de sound sloeg niet meteen aan zoals het dansbare en geweldige ‘Shake it off’ dat deed op het einde van de zomer van 2014 en zo onze herfst opfleurde. Integendeel, ‘LWYMMD’ is een beetje zoals koffie leren drinken: eerst is het niet echt lekker, maar hoe vaker je het drinkt, hoe lekkerder het wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen die niet meteen helemaal mee zijn met de nieuwe sound van je komende album toch ervan gaan houden? Juist ja, maak een ronduit geniale videoclip die nog meer Easter eggs bevat dan de tuin van een gezin met twee kinderen op Paasochtend. En net dát heeft ervoor gezorgd dat enerzijds Swifties (inclusief moi) de videoclip bleven herbekijken totdat ze alle verborgen boodschappen en verwijzingen hadden gevonden en anderzijds de niet-Swifties (om het zeer zwart-wit voor te stellen) bleven kijken uit nieuwsgierigheid.

Wat de media en haters ook mogen zeggen over la Swift, she never goes out of style.

Naast het feit dat Taylor Swift een award-winnende lyricus is, is ze bovendien een strategisch genie: sinds het uitkomen van LWYMMD is ze niet meer in het openbaar verschenen. Hierdoor moeten fans en haters maar zelf uitzoeken over wie het nummer gaat en waar alle Easter Eggs verstopt zitten in de videoclip, met als gevolg dat er veel media-aandacht gaat naar Swift (wat ze uiteraard verdient). Dan is er nog de speculatie in de media of het zesde album Reputation de ‘bad-ass’ kant van Taylor zal laten zien. Eerlijk? Persoonlijk denk ik van niet; iemand die een personage als enfant terrible wil neerzetten, schrijft geen nummer (laat staan een heel album) over haar kant van het verhaal van de meest besproken celebrity-feud van de 21ste eeuw (ik ga hier niet verder op ingaan, lieve lezers van de Hermes). Bovendien laten de geniale laatste dertig seconden in vol ornaat Taylor-humor zien: ze kan als geen ander met zichzelf spotten en zo haters en de media op hun plaats zetten (naar mijn mening: grappig en briljant).

Mark my words: het komende award seizoen gaat dat van Taylor Swift zijn.

Oh ja, ik heb nog huiswerk voor de haters die nog niet overtuigd zijn of Taylor nu echt kan zingen of niet: ga naar YouTube en zoek naar haar optreden in het Grammy Museum en sta versteld aub. Wat de media en haters ook mogen zeggen over la Swift, she never goes out of style.

Fabian Escarmelle weigerde zich te conformeren aan deze opinie, daarom diende hij van repliek. Lees deze snel en wel hier

Geef een reactie