Hoe overleven als Bitch?

In tegenstelling tot wat velen denken, kunnen mensen er nu eenmaal niet aan doen dat ze zich als een bitch gedragen. De mensen rondom hen zijn nu eenmaal zo irritant. Toch blijkt het niet algemeen aanvaard om een bitch te zijn op elk moment van de dag en in elke situatie. Een bitch wordt door de sociale constructies van vandaag gedwongen om vriendelijk te zijn. Maar hoe doe je zoiets? Als persoon met ruim 20 jaar ervaring, zal ik hier mijn beste tips geven om het leven door te komen als een bitch.

CELIEN VAN HOEYMISSEN EN MARIE BOSSUYT

 

1. Glimlach

Het mag dan simpel klinken voor de gewone medemens, als bitch kan het verschrikkelijk lastig zijn. Zij zit namelijk opgescheept met de ‘Resting Bitch Face’, waardoor het onmogelijk wordt er vriendelijk, laat staan toegankelijk, uit te zien. Leer dus om te glimlachen, er staan genoeg tutorials op YouTube. In een verder geavanceerd stadium zullen mensen niet eens meer doorhebben dat de lach faker is dan de borsten van Pommeline. Enkel een mede-bitch zal in je blik zien dat je eigenlijk gevoelloos bent.

2. Beledigingen maskeren als compliment

Zeg dingen zoals ‘je ziet er goed uit vandaag’, mensen zullen dan niet door hebben dat ze er de rest van hun leven al uit hebben gezien als een gedrocht en dat vandaag een uitzondering op de regel is. Vermijd het gebruik van het woord ‘speciaal’ wanneer mensen vragen wat je van hun nieuwe jurk vindt. Het gebruiken van dat woord kan je geheime bestaan als bitch verraden.

3. Klein zijn

Hoewel je als persoon niet veel kan veranderen aan je postuur, kan klein zijn helpen bij het geheimhouden van je bitchy identiteit. Kleine mensen worden vaak als schattig aanzien waardoor je makkelijker wegkomt met gemene opmerking. Voor bitches die niet klein zijn, is helaas nog geen oplossing mogelijk (tenzij een of andere gekke operatie, maar is nu ook weer een brug te ver). Een ander voordeel van klein zijn is dat je kleren en schoenen kan kopen in de kindersectie, maar dat doet er hier eigenlijk niet toe.

4. Omring jezelf met lieve mensen

Vervelend, I know, maar lieve mensen hebben vaak een aura dat afstraalt op bitches. Wanneer je genoeg lieve mensen in je vriendenkring aanneemt, zullen mensen vaak denken dat jij ook lief bent. Dit kan echter ook het omgekeerde effect hebben wanneer jij de enige bitch in je vriendenkring bent en het daardoor extra opvalt dat je iedereen backhanded complimenten geeft en stiekem heel gemeen bent. Een ideale vriendengroep bestaat voor jou uit een mengeling van lieve mensen (die je stiekem mag haten) en een aantal bitches (liefst bitches die nog gemener zijn dan jijzelf, waardoor jij lief lijkt in vergelijking).

5. Omring jezelf met andere bitches

Niemand zal jullie ooit durven aanspreken, waardoor jullie een leven op jezelf kunnen opbouwen, naar een afgelegen eiland kunnen verhuizen en jullie eigen sekte kunnen starten.Probeer er wel voor te zorgen dat jij niet ‘de gemeenste’ bitch van je groep bent. In vergelijking met andere bitches kan jij dan lief overkomen. Dat is weliswaar ook niet vriendelijk, maar ja zo ben je nu eenmaal.

6. Draag minder zwart

Bij veel bitches heeft de kleur zwart een natuurlijke aantrekkingskracht. Heel wat beroemde bitches droegen zwart, en uiteraard is het ook een weergave van de kleur van je hart. Probeer dus te opteren voor lichtere kleuren, hiermee bedoelen we natuurlijk geen rood, of groen, maar eerder donkergrijs, marineblauw kan ook werken, bordeaux kan nog net door de beugel. Ga nu niet beginnen met wit, dat is niet aanvaardbaar. Tenzij je volledig undercover wilt gaan en je identiteit als bitch wilt uitwissen. In dat geval kunnen we ook de kleur roze aanraden. Vergeet dan niet je bitch-vrienden achter te laten, hun ogen branden uit bij het zien van de kleur roze.

7. Leer je ogen te bedwingen

Klinkt gek, maar bitches kunnen doorgaans heel goed met hun ogen rollen. Probeer je aantal oogrollen te beperken tot drie per dag, dat klinkt onmogelijk maar alleen zo zullen mensen niet doorhebben hoe gemeen je werkelijk bent. Indien je jezelf onmogelijk kan bedwingen, zonnebrillen kunnen altijd een uitweg zijn.Draag deze wel alleen in de zomer, wanneer je in de winter met een zonnebril rondloopt kom je in een compleet andere categorie terecht, zijde de douchebag categorie (en daar wil je echt niet in zitten, geloof me).

8. Neem een schattig huisdier

Deze tip kan in eender welke situatie van pas komen. Huisdieren winnen altijd. Kittens en puppy’s geven je een bepaalde aaibaarheidsfactor die ervoor kan zorgen dat je vriendelijker overkomt. Het nadeel is wel dat je je huisdier steeds bij je moet dragen. Wanneer je het huisdier niet ten allen tijden bij je hebt, zullen mensen doorhebben dat je een bitch bent. Je kitten of puppy in een draagtas meenemen zorgt er echter ook niet voor dat je vriendelijker overkomt maar heeft vaak het omgekeerde effect. Maak dus je handel vuil en neem je huisdier (zonder draagtas of kleertjes) mee naar de les, de alma, de bibliotheek en elk fakfeestje.

Disclaimer: we weten dat slangen, muizen en dergelijke ook onder de noemer ‘huisdieren’ kunnen gezien worden, maar daarmee ga je juist het omgekeerde effect hebben. (Of je verliest de stempel ‘bitch’ en wordt rechtstreeks gekatapulteerd naar ‘creep’, whatever you prefer.)

Deze 8 tips zouden je leven als bitch een stuk gemakkelijker moeten maken. Indien ze niet helpen, zijn wij niet verantwoordelijk, dus zoek een andere oplossing. Indien ze wel geholpen hebben, mag je altijd je persoonlijke ervaring naar de Hermes-redactie doorsturen.

Celien Van Hoeymissen

Celien is bachelorstudente geschiedenis en tevens redactrice bij Hermes. Ze is expert in openingszinologie en vallen met de fiets.

Geef een reactie