Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-events.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-calendar.php on line 76 Hermes Hekelt: Tanja Dexters – Hermes

Hermes Hekelt: Tanja Dexters

Tanja Dexters, u zal de naam niet snel terugvinden in onze vertrouwde academische kringen. Des te meer speelt de vrouw de hoofdrol in menig artikel van het gespecialiseerde dagblad ‘Het Laatste Nieuws’, de dromen van hopeloze mannen in de midlifecrisis en vooral in het afsprakenboek van schoonheidssalon ‘de mottige drets’ te Wommelgem. Begin deze week wist de zelfverklaarde prinses Dexters zich weer in de belangstelling te werken, al ging het niet over shampoo, make-up of boulimia, haar vertrouwde expertisegebieden. Het onderwerp was: grafschennis.

Door Milan Vandermeulen

Hoeveel kan je verwachten van iemand die op het gebied van IQ het onderspit moet delven van haar chihuahua, Paris? Zelfs het meest ondenkbare, zo bleek. Zoals het een vrome christelijke familie betaamt, trokken ook Tanja en haar kroost op 1 november richting kerhof. De ongelukkige begraafplats in kwestie was Lebeke. Het geslacht Dexters nam geen bloemen mee, wel een dosis onderontwikkelde humor.

Daags ervoor kreeg Tanja namelijk een schitterend idee. Terwijl ze haar ontbijt terug aan het uitspauwen was (wie mooi wil zijn, moet lijden) verzon ze het hilarisch grapje om met de namen op de grafstenen te gaan lachen. Op allerheiligen. Wie dacht dat de Spaanse Inquisitie een slecht idee was, zie hier de vergrotende trap. De overtreffende trap van slechte ideeën bood Tanja ons ook aan: ze filmde het relaas en gooide het op Instagram.

Alsof dat niet erg genoeg is, voerde ze die hele idioterie uit in het bijzijn van haar kinderen. De namen van die knaapjes zijn ons niet bekend, maar onze redactie gaat ervan uit dat ze luisteren naar Prutske en Channel. Niet leuk he, lachen met namen van dierbaren, Tanja? 

‘Ze verzon het hilarisch grapje om met de namen op de grafstenen te gaan lachen. Op allerheiligen. Wie dacht dat de Spaanse Inquisitie een slecht idee was, zie hier de vergrotende trap.’

Is bovenstaande tekst naar uw insziens belachelijk polemisch van aard? Wel ja, hare laagheid Dexters manoeuvreert dan ook op een belachelijk laag niveau. Ik geef het eerlijk toe, ik wacht al lang op een gegronde reden om Tanja tot stof te verpulveren. In 2001 gaf ze al een eerste aanzet om aan twistgeschrijf te gaan doen. Dat jaar verklaarde ze doodleuk dat ze jaloers was op de mensen die tijdens de aanslagen van 9/11 van de brandende torens sprongen. Het was immers haar jarenlange droom om met een parachute hetzelfde te doen. Helaas zat ik dat jaar nog volop in mijn opleiding om te leren schrijven (net als Tanja trouwens), en Koen had me nog niet gevraagd om voor Hermes te schrijven. Mijn ei van frustratie kon ik dus nergens kwijt. Nu wel, godzijdank.

Ter afsluiting: Ik meen oprecht elk bovenstaand woord. 

Deze Hermes Hekelt verscheen in november 2016 in Hermes 2, jaargang 13. 

 

Milan Vandermeulen

Milan mag zich ondertussen historicus noemen, maar bleef redacteur bij Hermes. Hij volgt de actualiteit, denkt er het zijne van, maar heeft het vaak enorm moeilijk met de mensheid en haar oneindige lompheid.

Geef een reactie