Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-events.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-calendar.php on line 76 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Hillary: een objectieve en héél serieuze analyse – Hermes

Hillary: een objectieve en héél serieuze analyse

 

Nooit heb ik als waarnemend journalist een strijd gezien zo spannend als deze. Bloedstollend, hemeltergend, tenen krullend en zelfs een tikkeltje boeiend. Het is geleden sinds de verkiezing “Grootste suikerbiet 2002” in de agrarische metropool die Tienen heet, dat mijn analyserende en objectieve schrijfkunsten het onderspit dreigden te delven onder de grenzeloze spanning die de strijd met zich meebracht. Ik heb het natuurlijk over de presidentsverkiezingen 2016, of zoals ze in de boeken terecht zullen komen: iets wat niemand heeft verdiend.  Als toonaangevend politiek waarnemer, kan ik het uiteraard niet maken mezelf achter een van de charmante kandidaten te scharen, deontologie heet dat. Echter, vorige week bereikte mij een toch wel zorgwekkend bericht: Donald Trump blijkt een échte kandidaat te zijn. Daarom kruip ik andermaal in mijn pen.

Milan Vandermeulen

Er is maar één juiste keuze die de Amerikanen kunnen maken: Clinton, volmondig Clinton. Dit standpunt is controversieel omdat er nogal wat misverstanden rond de persoon van Hillary zweven. In volgend héél serieus opiniestuk poog ik dan ook om die allemaal recht te zetten. Veel leesplezier.

Dat ze een harde tante zou zijn, is fel overroepen. Kijk eens hoe die vrouw altijd lacht, het kleurt zo je dag. Moest je vragen hebben, kan je ze trouwens altijd zelf een mailtje sturen. Indien je gewoon burger bent, mag je gebruik maken van haar privéaccount. Indien je een belangrijke functie uitoefent en het over vertrouwelijke informatie wil hebben, ook. Zo open is ze. Gotta love her.

Vergevingsgezindheid is een van ’s werelds mooiste deugden. Nog mooier is de gave om mensen te manipuleren. Hillary wist die twee kunsten te laten versmelten op een ongezien slimme manier. Ze veegde de spons over Bills erotische escapades, en door hem in de pers te verdedigen stond de man voor eeuwig bij zijn echtgenote in het krijt. Daar had ze Bill bij zijn spreekwoordelijke (losbandig) pietje. Trumps Grab ‘em by the pussy smelt er als sneeuw voor de zon voor weg.

Hillary heeft één grote hobby: opscheppen. Daar die activiteit nu eenmaal cultureel erfgoed is van de Verenigde Staten, lijkt het me logisch dat Clinton president wordt. Trump schept ook wel graag op, maar Clinton is mooier om naar te kijken en dus is het andermaal logisch dat zij president wordt. Even ter info: ander cultureel erfgoed van de USA betreft: dik zijn, dom zijn, Darwin uitspuwen en vooral met de banjo spelen en tabak kauwen.

‘Even ter info: ander cultureel erfgoed van de USA betreft: dik zijn, dom zijn, Darwin uitspuwen en vooral met de banjo spelen en tabak kauwen.’

Het zal tijd worden dat Clinton ook eens iets wint. Ze heeft het al zo zwaar gehad de laatste decennia. Een arm kind, dat altijd alleen heeft moeten vechten voor haar carrière, nooit voordeel kon halen uit haar relatie, niet in staat is meer dan één mailaccount te beheren en niet de gave heeft te liegen. Volgens haar vrienden ziet ze daar enorm van af (aldus het alom gerespecteerde politiek duidingsmagazine Dag Allemaal). Sedert 1998 is ze zelfs niet langer de bekendste vrouw van haar man (damn you, Monica!). Ik vind het logisch dat een pure en oprechte vrouw als Hillary eindelijk eens haar kans krijgt iets te presteren. Ik dank u voor uw aandacht

Nota: bovenstaand opiniestuk werd geschreven vanuit een niet zo sterke overtuiging, maar een des te grote ironie. Gelieve er dus ook op die manier mee om te springen.

Dit artikel verscheen in november 2016 in Hermes 2, jaargang 13. 

Milan Vandermeulen

Milan mag zich ondertussen historicus noemen, maar bleef redacteur bij Hermes. Hij volgt de actualiteit, denkt er het zijne van, maar heeft het vaak enorm moeilijk met de mensheid en haar oneindige lompheid.

Geef een reactie