Pizzapamflet: een pleidooi voor pizza Hawaii

Het is de IJslandse “president” zoals hij zichzelf durft noemen, allemaal wat naar zijn kop gestegen. Het land leeft al zó lang in afzondering dat het haast wereldvreemd begint te lijken. Guoni Thorlacius Johannesson, Johan voor de vrienden denkt de goddelijke macht om te bepalen wat de wereldbevolking eet, te kunnen usurperen en zou ananas op pizza willen verbieden.

Door Arnaut Van Vlierden

Ik moet bijna huilen terwijl ik die woorden op mijn klavier tokkel. In een tijd waarin we om de oren worden geslagen met hongersnoden hier en alternatief voedsel voor de toekomst daar, horen we een kalende zot als Johan dergelijk vuil propageren. Heeft hij eigenlijk al eens nagedacht over de repercussies van zijn conservatieve, haast fascistische idee. Want, iedereen weet dat ananas op pizza een beginsel is van de Joodse cultuur. Dus ligt hier, op het afgezonderde IJsland, ver buiten het zicht van de Westerse mogendheden, de kiem voor een nieuwe golf Nazisme? Het lijkt er in ieder geval wel op. Net zoals het gedemilitariseerde Duitsland van de jaren 30, kan Johan, president van een land dat zogezegd geen leger heeft, in alle geheim en onder de dekmantel van het wanderlusttoerisme een hypermodern leger uit de grond gestampt hebben. GEEN ANANAS OP PIZZA?! Kom op zeg. Is hij nog nooit in de Munststraat in Leuven geweest? Daar zijn potverdriedubbeltjes pizza’s met appel en banaan te vinden!

‘Is hij nog nooit in de Munststraat in Leuven geweest? Daar zijn potverdriedubbeltjes pizza’s met appel en banaan te vinden!’

Thorlacius weigert duidelijk het échte probleem in te zien, namelijk dat de mensheid net zoals dokter Frankenstein een monster tot leven wekte, een Frankenstein pizza aan het maken is. De oneindige zoektocht naar meer en beter drijft het volk nu eenmaal tot uitersten en dan loopt het mis. Want daar is de befaamde pizza Hawaï nu eenmaal goed voor: ze betekent het einde van de exotisering van pizza, ze bakent als het ware de oneindige zotheid van de steeds ziekere geesten onder de mensheid af door een nog net acceptabele en smakelijke combo neer te zetten in volle glorie en tegen de publieke opinie in.

‘Johan, president van een land dat zogezegd geen leger heeft, stampt in alle geheim en onder de dekmantel van het wanderlusttoerisme een hypermodern leger uit de grond’

En daarom heeft Johan Thorlacius, de Hitler van de 21e eeuw ongelijk. Ananas op pizza is zoals melk in thee, pindasaus op frieten of o ja, het concept van een kapsalon bij de kebabzaak; Allemaal wel ergens een vorm van nationale trots en een heel publiek dat zich erachter schaart, moest iemand het bekritiseren. Maar ananas op pizza mensen, dat is werelderfgoed. O-ve-ral op aarde waar een pizzaboer valt te vinden, is ook deze pizza, die door engelengezang vergezeld wordt wanneer ze uit de oven komt, te vinden. Heeft deze arme pizza net de pech beledigd te worden door de mensen met de grootste mond op onze aardbol, terwijl de stille genieters verder smikkelen zonder zich te beseffen dat er monsters rondlopen die hun lekkernij bij wet willen verbieden. Hebben we al die eeuwen voor vrijheid gevochten om ons nu een pizza te laten afnemen? Ik dacht het niet!

En daarom wil ik bij deze officieel voorstellen om de IJslandse president en al zijn pizza Hawaï hatende vrienden bij wet te verbieden. Voor de vrijheid van meningsuiting, voor alles wat goed is op aarde, voor ananas op pizza.

Dit artikel verscheen in maart 2017 in Hermes 4, jaargang 13. 

The following two tabs change content below.

Arnaut Van Vlierden

Laatste berichten van Arnaut Van Vlierden (toon alles)

Arnaut Van Vlierden
Arnaut Van Vlierden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *