Woordje van de Fakpoes

Miauw. Welkom op mijn door Hermes zo galant toegekende plaatsje in de geschreven pers. Daar ik de voorbije weken als vierpotige snoezigaard bijna dagelijks jullie hartjes kwam smelten in de al even snoezige Fakbar Letteren, voelde het niet meer dan gepast dat ik even het woord richt tot jullie, mijn fans. Grapje. Ik spreek op deze pagina tot mijn lotgenoten: de andere (Fak)poezen in Leuven. Het is immers niet steeds makkelijk om je plaatsje te vinden in een grootstad vol dwazigheden en (daarbij horend) studenten. Miauw

Enkele tips

1. De brokkelige pap die vrijdagochtend op het trottoir ligt, is geen tonijnsla

2. Indien u Fakpoes bent van HdR of de Recup, vertrek. De zurige en hoogst wansmakelijke geur die daar hangt, blijkt volgens recent onderzoek nefast te zijn voor het volume van je snorharen. Sommigen onder jullie herinneren zich vast wijlen Knabbeltje nog, wijlen ere-Fakpoes van wijlen ‘De Pavlov’. De stakker overleed zonder ook maar één haar onder z’n koddig snoetje. RIP, Knabbeltje.

“Miauw”

– de Fakpoes

3. Er ligt niet echt vis op de vismarkt (wtf zelfs).

4. Miauw

5. Als je maar lang genoeg in de fakbar van letteren rondloopt, krijg je zowaar een gratis maaltijd.

Andere adresjes waar het goed eten is voor poezen:

1. Stadspark (vijver)

2. Menig viskraam tijdens de vrijdagsmarkt

3. Carrefour express (rayon dierenvoeding)

4. Restaurant de Appel (in de privé, bij het eetbakje van Felix)

5. Vis (eiland bij Kroatië)

Guillaume, voorzitter van de vzw (Fak)poezen Leuven

Quiz

1. Wat is een Fakpoes?

a.Een schattig katje dat sedert korte tijd aan de toog hangt in de Fakbar van Letteren

b. Iets dubbelzinnigs

c. Beide antwoorden zijn correct

2. Wie schreef het boek “Liefde in tijden van cholera”?

a. Wijlen Knabbeltje

b. De Fakpoes

c. Helemaal geen kat

3. Welke kat schitterde op het witte doek in de kaskraker “Titanic”?

a. Kat Felix

b. Kat Winslate

c. Kat Wijlen Knabbeltje

† Wijlen Knabbeltje †

4. Welke zingende kater vrolijkt onze oren op met het nummer “Morning has broken”?

a. Kat de Fakpoes

b. Kat Wiske

c. Kat Stevens

5. Wat zeggen gebuisde studenten zoal tegen hun ouders?

a. De Fakpoes is eens tegen mijn been gelopen

b. Ik had het meer voor Catwoman dan Superman

c. Kat nochtans mijn best gedaan

Antwoorden: c, b, c, b, c

– Guillaume, voorzitter van de vzw (Fak)poezen Leuven

Tot Slot

Miauw. Bedankt dat je je brokjes links liet liggen om mijn column te lezen. Profociat. Aan al het mensvolk dat zich de moeite heeft getroost om zich door de woorden te ploeteren die uit mijn koddige klauwtjes op dit papier verschenen, ook proficiat. Wie mij zo dankbaar is dat hij of zij de spontane neiging voelt om mij te trakteren tijdens mijn volgende gastoptreden in de Fak, hier enkele suggesties: Joyvalle melk (halvol, heb darmproblemen), miauw of een Duvelke. Ik draag dit stuk trouwens op aan wijlen Knabbeltje, god zij met hem.

– De Fakpoes (miauw)

Geef een reactie