Alles wat u moet weten aan de start van het nieuwe jaar

Het begin van een nieuw academiejaar is altijd spannend, maar voor geschiedenisstudenten, hun vertegenwoordigers en zelfs hun professoren geldt dat dit jaar nog net iets meer. Er staan heel wat vernieuwingen op het programma, en die moeten natuurlijk van dichtbij grondig worden opgevolgd. Aarzel dus niet om ons over eender wat aan te spreken: wij luisteren graag naar jullie klachten, geloof het of niet!

AAN DE EERSTEJAARS

Jullie hebben net alles achter je gelaten om geschiedenis te komen studeren, en terecht! Om dat een beetje makkelijker te maken, is er een Facebookgroep speciaal voor jullie: “Geschiedenis vriendjes”, dé plaats voor vragen over alle delen van onze prachtige opleiding. Daarnaast vragen we jullie twee grote gunsten:

1)Let goed op jullie proffen en vakken en kom ons vertellen wat er goed en minder goed loopt op onze eerste Onderwijsvergadering op 16 oktober. Wie gewoon wil komen luisteren naar andermans klachten of misschien iets wil opsteken over de vakken die jullie nog te wachten staan, is ook zeker welkom!

2) Wij zoeken nog naar een eerstejaarsvertegenwoordiger, iemand op wie we kunnen rekenen om naar jullie te luisteren en te komen vertellen wat jullie op het hart ligt op de Permanente OnderwijsCommissies, die vijf keer per jaar plaatsvinden. Voor wie professoren wel eens van dichterbij wil bekijken, een echte aanrader! Stuur gewoon een mailtje, een bericht op Facebook of spreek ons in ons gezicht aan en we verwelkomen je met open armen!

Maar eerst en vooral: geniet van jullie eerste jaar!

AAN DE TWEEDEJAARS

Jullie kiezen in dit eerste semester twee tijdvakken om “Historisch Onderzoek” over te doen, en dat is dit jaar extra speciaal. Die vakken zijn namelijk in een nieuw jasje gestoken, en we hopen van jullie te weten te komen hoe dat bevalt. Natuurlijk zijn ook opmerkingen over alle andere vakken welkom op onze eerste Onderwijsvergadering op 16 oktober. We komen zeker nog eens langs om jullie daaraan te herinneren en tegelijkertijd te vragen om jullie jaarverantwoordelijken te bekrachtigen. Tot dan!

Aan de derdejaars: Ook jullie maken een vernieuwing door: de bachelorpaper keert zich af van haar oude formule en omvat nu een belangrijk bronnenonderzoek. Wij willen graag weten op wat voor manier dit gebeurt en willen jullie dus vragen kritisch toe te kijken en ons door te geven

wat jullie denken. Dat kan natuurlijk altijd via jullie jaarverantwoordelijken, ons persoonlijk of op de eerste Onderwijsvergadering op 16 oktober. Meer informatie over dat laatste volgt later!

AAN DE MASTERS

Jullie wacht misschien nog wel de spannendste opdracht: de compleet vernieuwde master. Niet alleen verandert de hele structuur, ook is er nu de mogelijkheid om een stage te doen of zelfs jullie wereldbeeld te verbreden via service learning! Daarbovenop komt dan nog eens de langste en persoonlijkste taak tot nu toe: masterproef. Nu al verliefd op je promotor, of net volledig ontgoocheld? Kom het aan ons melden op 16 oktober, de eerste Onderwijsvergadering! Ook elke opmerking, aansporing of verbetering over de hele opleiding is zeker welkom.

Iedereen kan ons helpen onze mooie opleiding te verbeteren, professoren te bedanken of net te helpen om beter te worden. We houden jullie dan ook zeker op de hoogte van de gebeurtenissen door regelmatig langs te komen in de lessen en meer uitleg te geven op Onderwijsvergaderingen. Wie mee na wil denken of stilzwijgend op de hoogte wil blijven is daar welkom, en ook in de Facebookgroep “Historia Onderwijs”, waar we agendapunten en verslagen zullen posten. Ook verschijnen hier af en toe vragen over problemen of mogelijkheden die we tegenkomen en waar we graag jullie mening snel over peilen.

Contacteer ons via onderwijs.historia@gmail. com, stuur een Facebookberichtje, post iets in één van de groepen, spreek ons aan in de les of op een feestje, we luisteren en antwoorden graag!

Veel plezier en succes, Tuur Decaluwe en Lore Van Melkebeke, jullie Onderwijsteam!

Geef een reactie