Dag allerliefste eerstejaars: Team Onthaal heet jullie welkom

Eerst en vooral een dikke proficiat! Dat jij hier nu de eerste Hermes van het jaar aan het lezen bent, betekent dat jij als brave student in een van de eerste lessen van het academiejaar zit. Hoera! Omdat deze drukke eerste weken soms wat spannend en overweldigend kunnen zijn, staat Historia’s team Onthaal met de armen wijd gespreid klaar om jullie wat wegwijs te maken in dé studentenstad van België.

Ondanks de urban myths die de ronde doen over studentenkringen, zijn we niet enkel goed voor een zot feestje en zatte avonden. Wij organiseren tal van activiteiten zodat jullie je al helemaal thuis voelen als student in Leuven en bij Historia. In de eerste weken kan je al verschillende studentengoals vervullen, zoals meedoen aan je eerste cantus, de schachtenverkoop en de studentendoop! We zorgen ook voor wat meer ontspannende activiteiten (van een gezellige bowling

tot een zalig cocktailfeestje) zodat jullie kennis kunnen maken met mede-eerstejaars en natuurlijk ook de ouderejaars. Daarnaast hebben we ook een peter- en meterprogramma, waarbij elke eerstejaars die dit wenst, een ouderejaars als meter of peter krijgt. Bij hen kun je terecht met vragen over vakken, papers of allerhande andere onderwerpen. Alle eerstejaars zijn ook meer dan welkom op ons eerstejaarsweekend in oktober. Ideaal om leuke mensen te ontmoeten, prille vriendschappen te versterken, op cantussen te oefenen en onze werking van heel dichtbij te leren kennen. In deze eerste editie van de Hermes geven wij alvast enkele tips and tricks mee om die eerste weken aan de unief te overleven, handige weetjes over uw nieuwe favoriete proffen en de bekende en onbekende parels van studentenplekjes!

Wij zijn trots dat jullie al keurig in de aula zitten en wij hebben er alvast heel veel zin in!

Team Onthaal aka uw studentenmoeders

Geef een reactie