Taylor, you’re making me hate you!

Look what you made me do! Het nieuwe academiejaar was nog niet begonnen, dat ik al een zenuwinzinking had. Niet veroorzaakt door de hedendaagse consumptiemaatschappij in de handen van de Rothschild familie. Nee, er was iets veel ergers aan de basis van mijn slapeloze nachten en opengescheurde trommelvliezen: de nieuwe “hit” van Taylor Swift, Look what you made me do. Inderdaad T-Swift, kijk naar wat je me hebt laten doen, een artikel over jou schrijven. En nee, ik schud het deze keer niet van me af. En in vier punten ga ik uitleggen waarom ik ze haat.

FABIAN ESCARMELLE

Ten eerste, was ze maar in die kerstbomenkwekerij blijven leven waar ze is opgegroeid. Dan zouden de oren van duizenden mensen bevrijd zijn van een helse pijn elke keer dat één van haar liedjes op de radio wordt afgespeeld. Hadden die kerstbomen maar wat meer invloed gehad op haar repertoire zou ze enkel kerstliedjes zingen. Dan zou ik haar maar rond Kerst moeten aanhoren met haar irritante stem. Ook al zou ik haar liefst nooit meer willen aanhoren. Hoe komt het dat radiozenders iets zo crimineels draaien?

De lyrics van al haar liedjes zijn even schoon en levensvol als een vuilnisbelt achter een abortuskliniek.

Taylor Swift is een populaire singer-songwriter! Alsjeblief zeg, haar zangcarrière is even slecht als haar carrière als actrice. Hoe kun je dit eens een zangcarrière noemen? Enerzijds zijn de lyrics van al haar liedjes even schoon en levensvol als een vuilnisbelt achter een abortuskliniek. Anderzijds speel je met 3 akkoorden op een ukelele heel haar repertoire na. Haar bron van inspiratie zijn de emoties die ze uitte toen ze gepest werd op school. Kon ze dan niet zingen over een touw in plaats van liefde en aanvaarding? Wat zou ik graag terug in de tijd willen gaan en haar pesters geld geven om haar nog zwaarder te pesten. Met een beetje geluk overleeft ze het dan niet of komt ze nooit meer buiten. Was het maar zo gebleven voor de rest haar tienerjaren. Dan hadden we nooit van haar gehoord. Maar nee, mevrouw wou absoluut beroemd worden. Raad eens wie haar wel wou aannemen en naar de top brengen? Sony. Ja, die gekke Japanners. En net als voor Spiderman moest Sony het persé voor ons weer verkl*ten. Never nuke a country twice.

Ten derde zingt ze bijna enkel over liefde, maar elk nieuw album komt uit een paar maanden na haar laatste break-up. Wat een ironie. Als je T-Swift als voorbeeld zou nemen, dan heb je vóór je vijfentwintigste verjaardag meer relaties gehad dan een hoer in dertig jaar tijd klanten heeft zien passeren voor haar vitrine. Twilight (die bullshit-saga met vampiers en weerwolven) is een betere love story dan al haar relaties samen.

Ten slotte, kijk eens naar haar uiterlijk, geen wonder dat ze gepest werd. Komaan zeg, kijk naar dat gezicht. Moest het echt de perfecte “I’m a blond and famous person”-aangezicht zijn? De enigste ‘Blank Space’ die er is bevindt zich tussen haar borsten die ook spoorloos zijn. Nu weet ik waarover het liedje ‘We are never ever getting back together’ gaat. Zelfs een plank heeft meer vrouwelijk vormen dan Taylor Swift. Geen wonder dat ze beroep moet op Photoshop voor elk van haar gepubliceerde foto’s.

Ik zal het maar hierbij laten. Nog even een paar aspirines inslikken en voor de komende weken de radio ontwijken. Dit zal wel genoeg zijn om wat bij te komen van T-Swift’s nieuwe “hit”.

Niet overtuigd van deze opinie? Machteld Vandeweyer ook niet, dus diende ze Fabian van antwoord. Lees haar mening hier

Geef een reactie