De grote Almalyse

Met het doel van het nuttige met het aangename combineren, trok uw trouwe verslaggever doorheen ieders favoriete studentenstad, om hier te genieten van Leuvens culinaire krachtpatser: de Alma. Vlak naast de Letterencampus of gevaarlijk dichtbij het domein van de ingenieur, geen afstand is te ver voor deze medewerker van uw lijfblad! Naar het centrum en daar voorbij!

MARCEL SCHOOFS

 

Alma 1

U, beste lezer, bent zeker en vast al bekend met deze Alma. U heeft hier misschien al eens gegeten, maar heeft u hier ook al eens écht goed rondgekeken? We beginnen met het begin: waar ga ik naar binnen? Niet één, maar 3 verschillende ingangen zorgen voor gemakkelijke toegang tot deze vestiging vanuit bijna elke windrichting! Uw trouwe reporter probeerde ze allemaal voor u uit en verkiest de grote ingang aan de fietsenrekken, omdat u direct een overzicht krijgt van alle beschikbare maaltijden en daarna zonder enige moeite kan gaan aanschuiven om uw gekozen maaltijd te bemachtigen. Zelfs tijdens de piekuren wordt u snel en professioneel bediend!

Plaatsnemen kan in 2 grote ruimtes, met nog een enkele zitplaatsen tussenin. Kiest u voor het zicht op een van Leuvens vele pittoreske straatjes of toch liever een blik op de idyllische binnenplaats? Voor ieder wat wils dus. Maar er is nog veel meer om uw ogen de kost te geven! Graag vermeldt uw verslaggever hier de herentoiletten (damestoiletten werden niet getest om conflicten en schaamte te vermijden), waar u zowel mannelijke vruchtbaarheidssymbolen als politieke commentaren kan bewonderen. Een combinatie van Twitter en Lascaux, als het ware! U zult hier verder ook menig andere Historiaan ontmoeten, want de ligging is slechts enkele minuten verwijderd van uw veilige nest, de Letterencampus. Mooi uitzicht is dus gegarandeerd! Romantische zielen, laat Vrouwe Tinder u een mooie vangst cadeau doen!

Lekker eten, scherpe prijzen en gelegen nabij uw favoriete campus. Het zou een affront, een zonde én een misdaad zijn om u deze Alma niet aan te raden. Allen daarheen!

Alma 2

Deze vestiging bevindt zich in het domein van de sociale wetenschappers, op zekere wijze ook familie van de Historiaan. Net als een bezoek aan een verre tante of nonkel voelt een binnenkomen in deze vestiging tegelijkertijd lichtjes ongemakkelijk en toch familiaal aan. Een imposante ingang, voorzien van blitse kleuren, leidt uw trouwe reporter de lagergelegen verdieping in. U gaat niet ondergrond, maar toch bijna. Deze Alma kenmerkt namelijk zich door de unieke bunkerfeeling. De student krijgt hier gevoel dat hij/zij zelfs tijdens een bombardement kan blijven genieten van een lekkere maaltijd (Eat your heart out, Kim-Jong-Un!).

U kan plaatsnemen op verschillende hoogtes, want de eetzaal is verdeeld in verschillende platforms. Uw reporter is er niet achter kunnen komen of de plaatsing in op deze platforms volgens een zekere hiërarchische indeling verloopt en heeft gewoon een vrije plaats uitgekozen. De rode neonlampen en oranje tafels geven een warme gloed, maar zijn echter nog niet het hoogtepunt van de decoratie die hier te vinden is! Wanneer u plaatsneemt aan een van de vele rijen tafels, zal een gevoel van vrijheid zich over u ontfermen. Het flexibele onderste deel van de stoelen beweegt met u mee, wat één gigantisch voordeel levert: na een deugddoende maaltijd leunt u naar achteren en laat u de zwaartekracht zijn werk doen. Zo wordt elke zitplaats direct een after-dinner-lounge! Als u tijdens uw studentencarrière de kans krijgt om hier te vertoeven, laat deze dan zeker niet aan u voorbijgaan!

 

Herentoiletten (damestoiletten werden niet getest om conflicten en schaamte te vermijden), waar u zowel mannelijke vruchtbaarheidssymbolen als politieke commentaren kan bewonderen. Een combinatie van Twitter en Lascaux, als het ware!

Alma 3

Serieus benenwerk brengt uw reporter richting een uithoek van Leuvens academische scene, Alma 3 te Heverlee. De modale geschiedenisstudent zal er waarschijnlijk niet eens aan denken om hier te vertoeven. Er zijn echter enkele studenten die een vak zullen willen opnemen in deze contreien, zoals degenen die kiezen voor Sociale Geografie (Wie zijn ze, wat drijft hen?). Voor hen én voor u, beste lezer, strijkt uw ‘rapporteur des Almas’ hier neer.

Een grote, open benedenverdieping leidt dit Almabezoek in. Traditiegewijs laten de kleine affiches uw reporter weten welke lekkernijen er hier worden aangeboden. Uw trouwe verslaggever wordt hier echter verrast door een ingenieus systeem dat het corpus van Almagangers in twee groepen indeelt op basis van hun voorkeuren (zonder negatieve connotaties, weliswaar). De splitsing gebeurt a.d.h.v. gespannen linten die niet mis zouden staan langs een catwalk of rode loper. Alle informatie wordt tevens in het Engels weergeven, wat deze Alma ook nog een internationaal allure geeft. De aanhangers van het dagmenu en de vleesgerechten worden verzocht

naar de linkerkant te bewegen. Liefhebbers van een vegetarische optie krijgen aan de rechterkant een plaats (mogelijk een satire op huidige politieke bewegingen en hun vermeende maaltijdvoorkeuren?). Ook hier wordt het dagmenu vervolledigd door een rijkelijke portie frietjes, die in dit geval het merendeel van het bord bedekken. Uw hongerige reporter verkeert in een staat van opperste extase bij het bewonderen van het uiteindelijke resultaat op zijn bord. Na een vlotte afhandeling van de financiële verplichtingen, beweegt uw verslaggever zich verder de vestiging in.

Let wel op bij de keuze van uw zitplaats! Afhankelijk van waar u neerstrijkt, zal de tocht naar de waterfonteintjes en het koffieapparaat slechts een ogenblik of een eeuwigheid in beslag nemen. U bent dus gewaarschuwd! De student die tevens graag gebruik maakt van een laptop (voor het vervolledigen van een Magnum Opus of het bezoeken van websites van twijfelachtige moraliteit) speurt best eerst eens naar stopcontacten. De rijen tafels in het centrum van de ruimte (lees: het merendeel van de zitgelegenheid) beiden geen mogelijkheid tot het opladen van uw trouwe kompaan.

Voorgenoemde punten in acht genomen, is voor de goed voorbereidde student (die u nu bent, beste lezer!) deze Alma zeker een bezoekje waard!

Alma Gasthuisberg

Na een, voor uw verslaggever, uitdagende fietstocht (Gasthuisberg) lonken de trappen richting Alma 3. Dubbele deuren bieden toegang tot een gangpad waar enige verwarring op u te wachten staat. Uw reporter bezocht deze Alma wel vér buiten de piekuren, uw ervaring kan dus in enige mate verschillen. Neem niet de eerste deur rechts, maar loop verder (een eerste duo aan automaten voorbij) en ga de hoek om. Wanneer u een wit betegelde ruimte aan de horizon ziet verschijnen zit u juist.

Broodjes worden in een aparte ruimte verkocht, maar uw reporter gaat direct voor een serieuze maaltijd. Aanschuiven gebeurt volgens het gebruikelijke elan, de mayonaisepomp en groeten u op uw weg naar de zitvertrekken. Centraal geplaatste drankautomaten en waterfonteinen geven een rustgevend gevoel van balans. Als u last heeft van claustrofobie, komen alle rustgevende elementen tevens goed van pas! Zware zuilen en hoge ramen, die echter geen uitzicht van de buitenwereld bieden, geven u een ingesloten gevoel. Bent u een van die studenten met een wereldkaart boven uw bed, de bezochte landen al ingekleurd of uitgekrast? Wilt u van élke Alma hebben genoten of aan uw conditie werken? Dan mag deze vestiging niet ontbreken op uw lijst. De gemiddelde Historiaan dient echter geen kostbare tijd en moeite (de grondstoffen voor elke paper of taak Zoekstrategieën) te investeren om deze richting uit te reizen.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *