De schulden van Milan: een polemisch klaagschrift over de economische beleving van studenten

De bij iedereen bekende hoofdredacteur van dit prachtige kringblad, Milan Vandermeulen, lijkt een vriendelijke mens. Gezellige glimlach, schattig kabouterneusje, sigaretje of duveltje in de hand en altijd paraat voor een gesprek over de grootste absolute onzin of een of ander controversieel onderwerp. Voor een groot deel klopt dit beeld, Milan is een heerlijk persoon. Er is echter een beeld van Milan dat weinig mensen kennen en waar ik jullie toch van bewust wil maken, namelijk dat van op geld beluste mens met een kapotte bankkaart, die daardoor parasiteert op het zuurverdiende geld van de hardwerkende medestudent.

LAURA SCHOORENS

 

Het begon allemaal deze morgen in mijn melkherberg (mopje, ik weet niet zo goed meer wanneer het begon). In elk geval, Milan zijn bankkaart brak in twee. De jongen was economisch tot niets meer in staat en moest overgaan tot bedelarij. Hij koos hiervoor mij, Laura Schoorens, als onschuldig slachtoffer. Door mijn groot hart voor de mensheid en de wereld kon ik niet nee zeggen tegen dit arme schaap, verweesd, verdwaald en hongerig op zoek naar geld om zijn verslavingen (alcohol, gauloises en spek) te voeden. Het leek te beginnen als een vriendendienst door wat geld te lenen, met de belofte dat het geld spoedig terug zou komen, maar waar zou het eindigen?! De eerste 100 euro verdween vlot van mijn rekening, maar keerde na enkele weken terug. Wat later had Milan opnieuw geld nodig, en hup 70 euro, en nog wat later opnieuw 50 euro verdwenen van mijn rekening. Gelukkig keerden deze ook redelijk vlot terug.

Een moment dacht ik dat de rust (en mijn geld) was teruggekeerd. Zelfs ik kwam krap bij kas te zitten en moest mijn spaarrekening aanspreken om mijzelf, en mijn eeuwige parasiet Milan te onderhouden. Als een geschenk uit de hemel Milan kreeg cash geld van thuis mee, zijn mama Ilse (of zijn papa Gert, dat weet ik niet zo goed, ik kan onmogelijk alles weten) zorgde dat mijn bankrekening niet langer geplunderd werd. Oh, maar deze voorspoedige situatie was slechts van korte duur. Toen Milan na de kringenzuip zijn laatste rooie cent had uitgegeven, moest hij noodgedwongen terug beroep doen op zijn sponsors. Sponsors, ja u leest het juist, ik was niet langer het enige slachtoffer van Milan zijn geldproblemen. Gelukkig was hij nog net niet zo wanhopig als Babylon bij de kringenzuip om e-mails met smeekbedes om geld door te sturen, maar het kwam in de buurt. Zo heb ik uit goede bron vernomen dat Milan momenteel ook 70 euro schulden heeft bij Tuur Decaluwe, die zich gemanipuleerd en uitgebuit voelt en liefst elk mogelijk contact met deze bloedzuiger hierdoor vermijdt. (Neem ik aan, ik heb het nog niet met Tuur besproken)

3657 (de code van Laura haar bankkaart, nvdr)

De situatie is inmiddels zo ver gevorderd dat Milan geld van me leende om toiletpapier te kopen, mijn bankkaart elke woensdag pikt voor zijn koffietje tijdens de les (de code verspreidt hij ondertussen lustig aan iedereen die het wilt horen) en op mijn zuurverdiende geld rekent wanneer hij het door hem gevreesde openbaar vervoer moet nemen. Het toppunt is echter dat Milan mijn geld inschakelde om ondergoed en sokken voor zichzelf te kopen, daar hij die vergeten was.

Bij deze dus een oproep: liefste Milan, betaal mij alstublieft de laatste lopende rekening terug. Het komt neer op een afgeronde 50 euro, maar enkele rekeningen moet ik nog nakijken, wat ik graag in samenspraak met u doe. Verder zou ik het ook heel leuk vinden moest je stoppen met het verspreiden van de code van mijn bankkaart.

Veel zoenen, Laura

nvdr: de schulden bij Tuur zijn ondertussen vereffend. De poef bij Laura is intussen geslonken tot een bedrag dat bijna het vermelden niet waard is. De bankkaart in kwestie is intussen vervangen door een gloednieuwe, een exemplaar van één stuk en alles in deze bijdrage is sterk overdreven. Groetjes, een niet nader genoemd redactielid.

 

 

Geef een reactie