Hermes’ Grote Eindejaarsenquête

Het jaar 2017 loopt stilaan op zijn einde. Wij bij Hermes konden het jaar echter niet zomaar laten eindigen zonder dat wij onze lezers enkele prangende vragen stelden. Negenveertig van onze trouwe Hermessers vulden onze enquête in, waarvoor grote dank van uw redactie. Omdat ik weet dat jullie gewoon de resultaten willen weten, in plaats van nog wat gezaag over hoe leuk het nieuwe jaar zal worden, zullen we meteen van start gaan.

 

1. Belangrijkste gebeurtenis

Er is in 2017 heel wat gebeurd, maar onze lezers vonden het Belgische keukendebacle tussen Jeroen Meus en Sandra Bekkari toch het belangrijkst. Wij snappen u volledig lezers, wij eten zelf ook liefst een biefstuk gebakken met een goede klont boter. Een goede 40,8% van onze lezers volgende de discussie tussen de televisiekoks op terwijl een goede 32,7% toch meer fan was van het feestleven. Zij stemden namelijk de twee Historia TD’s in het eerste semester naar een tweede plaats. De overige 26,5% wensten de Kiesploeg Rutschard Lionheart alle geluk toe en vonden hun overwinning de belangrijkste gebeurtenis uit 2017.

2. Wat in 2017 laten?

Nu we weten welke zaken onze lezers belangrijk vinden, kijken we verder naar zaken die zij liever niet meenemen naar het volgende jaar. Een duidelijk overwinning in deze categorie gaat naar de ‘overwinning’ van Babylon op de Kringenzuip dit jaar. Maar liefst 73,5% van de Hermeslezers ziet volgend jaar liever een andere kring winnen (welke kring is vrij uit te beslissen per lezer, de Hermesredactie raad Historia aan). Op de tweede plaats komt het twitteracount van Donald Trump. 16,3% van onze lezers wenst volgend jaar geen tweets meer te zien over cofveve of het gewicht van Kim Jung Un. Slechts 10,2% heeft een probleem met de nieuwe film die K3 weldra zal uitbrengen.

3. Beste Tv-programma

De volgende categorie is die van beste televisieprogramma. We hadden daarin twee sterke kandidaten en The Voice van Vlaanderen (ze haalden nog 14,3% van de stemmen en zelfs dat is al te veel) (Oei moest dit artikel de resultaten op een objectieve manier weergeven? Dat is bij deze mislukt, jammer). De duidelijke overwinnaar is De Mol met 61, 2% van de stemmen. Zo zie je maar dat niet alle reboots slecht zijn. Tabula Rasa komt met 24, 5% op de tweede plaats terecht.

Jullie hebben blijkbaar allemaal een egoïstisch kantje aangezien slechts 10,2% van onze lezers stemde voor wereldvrede. 30,6% van de lezers wilde liever een miljoen euro krijgen waarmee ze vast iets anders zouden doen dan zorgen voor wereldvrede.

4. Beste soap

Nu we toch in de categorie media zitten gaan we verder met een aloud debat dat Vlaanderen al jaren bezighoudt. Welke soap is nu de beste, is het Thuis of Familie. Een overgroot deel van onze lezers koos voor geen van beide en koos voor het antwoord ‘Soaps zijn voor bomma’s’. Deze categorie stemmers ter zijde is er een duidelijke overwinning voor Thuis. Zij haalden 26,5% van de stemmen binnen tegenover de luttele 6,1% voor Familie.

5. Favoriete heruitzending van FC De Kampioenen

De laatste mediavraag is meteen ook de belangrijkste. Wij vroegen ons af welke heruitzending van de Kampioenen onze lezers nu de leukste vonden. Deze vraag zorgde voor verdeeldheid onder ons lezerspubliek. De winnaar werd Carmen goes classic met 42,9% van de stemmen. De strijd om de tweede plaats werd nog spannend maar uiteindelijk was Gele Limonade met 34,7% van de stemmen goed voor zilver. BTW inbegrepen strandde met 22,4% van de stemmen op de derde plaats. Persoonlijk zijn wij ook geen van fan van BTW, dus ook wij staan achter uw keuze beste lezers.

6. Favoriete Alma

Verder naar de volgende vraag en die gaat over eten. Een reporter verkende, in de vorige editie van Hermes, de Leuvense studentenrestaurants maar wij wilden wel eens weten wat onze lezers ervan vonden. Jullie kozen overtuigd voor Alma 1, dat met 83,7% van de stemmen duidelijk de beste Alma 1. Alma 2 komt met 10,2% van de stemmen op de tweede plaats. Heverlee is even populair als Familie en dat kunnen wij als redactie alleen maar aanmoedigen.

7. Knapste Hermes redactielid

We zijn nu aangekomen bij de belangrijkste vra ag: Wie is het knapste Hermes redactielid? U loste deze vraag voor ons op en koos overtuigd voor Milan die zich met 49% van de stemmen tot knapste redactielid mag kronen. Een tweede plaats ging naar Celien met 28,6% van de stemmen. Sem sluit het rijtje af met 22,4% van de stemmen. Wij willen hierbij even meedelen dat de vierentwintig mensen die voor Milan stemden eigenhandig zijn ego mogen komen bedwingen, want het swingt de pan uit nu hij deze categorie heeft gewonnen.

8. Meest verschrikkelijke familiefeest uitspraak

Eindejaarsfeesten zijn leuk, nu ja het deel waar ik mag eten is leuk. Het grootste nadeel aan eindejaarsfeesten is de familie die langskomt en ongevraagd commentaar geeft. Wij vroegen ons af welke uitspraak tijdens de eindejaarsfeesten jullie nu het meest verschrikkelijk vonden. Een duidelijke overwinning voor onze vrijgezelle lezers die het allemaal irritant vonden wanneer iemand hen vraagt of ze nu nog geen lief hebben. Dit antwoord was de duidelijk winnaar met 51% van de stemmen. 32,7% van de lezers wenste niet meer herinnert te worden aan het feit dat ze moeten studeren tijdens de feestdagen en stemde op ‘Moet gij nu niet aan het studeren zijn?’. De laatste 16,3% van de lezers was het flauwe mopje dat telkens weer wordt gemaakt op 31 december om 23:59 grondig beu en stemde op ‘Allee tot volgend jaar he’. Laten we collectief beslissen om deze uitspraken gewoon allemaal te bannen, danku.

9.Favoriete kringblad van Historia

Dan nu verder naar de voorlaatste vraag van onze grote eindejaarsenquête. Wij wilden weten welk kringblad van Historia nu echt het beste was en jullie stemden allemaal voor ons, waarvoor dank. 83,7% van de stemmen ging naar Hermes in het algemeen en wij voelen ons zeer vereerd. Iedereen die voor ons stemde kan zijn Hermes laten handtekenen door de redactie wanneer wij daar zin in hebben.

10 .Wensen voor het nieuwe jaar?

Om dit artikel en het jaar af te sluiten, kijken we nog even naar jullie wensen voor het nieuwe jaar. Jullie hebben blijkbaar allemaal een egoïstisch kantje aangezien slechts 10,2% van onze lezers stemde voor wereldvrede. 30,6% van de lezers wilde liever een miljoen euro krijgen waarmee ze vast iets anders zouden doen dan zorgen voor wereldvrede. Jullie grootste wens voor 2018 is jullie examens halen en dat wensen wij jullie allemaal toe.

 

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *