Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Hoe voorkomen dat ‘Thuis’ uw leven overneemt? – Hermes

Hoe voorkomen dat ‘Thuis’ uw leven overneemt?

De personages uit thuis maken dagelijks zaken mee die de gewone man al snel in een depressie zouden doen storten. Van moord, tot dubbelgangers tot een afgebrand café en een auto- ongeval. You name it en het is al de revue gepasseerd bij Thuis. Ongeloofwaardig denkt u, maar niets is minder waar. In dit artikel leest u op welke signalen u moet letten om een ramp van een plottwist in uw eigen leven te voorkomen.

CELIEN VAN HOEYMISSEN

Plottwist 1: De dubbelganger

Uw dubbelganger uit Duitsland duikt op en wilt uw identiteit overnemen. Je vrienden vertellen je dat je feestgedrag uit de hand loopt terwijl je je de afgelopen twee weken opsloot op kot om je deadlines te halen. Dit is op z’n minst verdacht te noemen. Als u dit overkomen is, is de kans groot dat er zich ergens een dubbelganger schuilhoudt. Zolang het bij onschuldige zaken blijft, hoeft een dubbelganger niet per se gevaarlijk te zijn en kan u zelfs samenwerken om het blokwerk te verdelen (de Hermes redactie raad niet aan om examenfraude te plegen aangezien dit weldegelijk zeer verboden is). Wanneer deze dubbelganger zich echter op het randje van illegaliteit bevindt en u plots van uw vrienden hoort dat hij driemaal frietjes ging bijhalen met hetzelfde bord in de alma, is het misschien tijd om in te grijpen. Vraag de vrienden die de dubbelganger gespot hebben of ze hem voor u willen vangen. Echte vrienden zullen dit graag voor u doen. Een andere manier om op te merken dat uw dubbelganger u in de gaten houdt, is het gebruik van spiegels. Wanneer uw spiegelbeeld plots andere bewegingen maakt dan u, is het goed mogelijk dat u voor een raam staat en uw dubbelganger aan de andere kant van dat raam.

Bega niet de fout die Frank en val uw dubbelganger niet fysiek aan. Dit ziet er niet alleen ontzettend verwarrend uit voor iedereen in uw omgeving maar is bovendien niet erg efficiënt aangezien u exact dezelfde fysieke lichaamsbouw bezit. Wanneer u contact hebt gelegd met de dubbelganger, hetzij door vriendschappelijke ontvoering of via de spiegel, kunt u overgaan tot de volgende stap. Probeer de dubbelganger vriendelijk te vragen om ermee op te houden. Wanneer hij/ zij toezegt is uw probleem opgelost, hoera. Wanneer hij echter weigert uw leven te verlaten is er nog maar een ding dat u kan doen: verhuizen naar Brazilië.

dames en heren, de legende die Frank Bomans heet

Plottwist 2: de plotse dood

U stort plots in elkaar in een buitenlandse luchthaven. Deze plottwist is het moeilijkst te voorkomen omdat hij echt helemaal uit het niets komt. Pas zeker op wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, dit is een teken dat de schrijvers van thuis u zien als een aftakelend wrak dat compleet onverwacht in elkaar kan stuiken. Tekenen aan de wand zijn dat uw verhaallijn stilaan minder en minder interessant wordt. Uw dochter verhuisd naar het buitenland waardoor u geen interactie met haar kan aangaan. Uw man is een brompot die meer chemie heeft met uw beste vriendin dan met uzelf, uw zus heeft een eigen leven en heeft geen nood meer aan uw constante commentaar, … Het zijn allemaal tekenen dat uw laatste plottwist eraan zit te komen. Geen nood, ook dit kan voorkomen worden en wel op een heel simpele manier.

Je hebt maar een missie en die is nooit van het scherm verdwijnen. U sterft ergens in een niet nader genoemde luchthaven in een ver land, wel zorg er dan gewoon voor dat u België niet verlaat en al helemaal geen luchthavens betreedt. Op die manier kunnen de schrijvers van uw leven u niet off screen laten sterven want je bent nooit off screen. Pas echter wel op dat ze er dan niet gewoon voor kiezen om u te laten sterven in uw slaap. Voorkom deze oneervolle off screen dood door gewoon nooit te slapen.

 

Simonneke, die eigenlijk veel minder weent dan algemeen wordt aangenomen.

Plottwist 3: de briefopener

Uw moeder wordt ervan beschuldigd haar ex-man te hebben neergestoken met een briefopener. Oei, dat is niet zo prettig. Je vraagt je nu misschien af hoe je een passion crime kunt voorkomen aangezien deze meestal niet aangekondigd zijn. Wel beste lezers, dat is heel simpel. Probeer goed op te letten rond het einde van de maand juni. Om een of andere bizarre reden is de laatste week voor de zomer een zeer gevaarlijke periode wanneer het aankomt op gewelddadige moordpogingen (en huwelijken maar dat terzijde). Nu u dus heeft vastgesteld wanneer uw moeder ongeveer beschuldigd zal worden van moord, kunt u zich voorbereiden. Het is een goed idee om camera’s te installeren doorheen het hele huis. Dit is echter geen waterdichte methode aangezien er in thuis ook overal camera’s hangen en er toch op miraculeuze wijze pas veel later beelden opdoken van de moord op Geert Smeekens. Wanneer u op die camerabeelden merkt dat uw moeder zich met haar ex- man en diens nieuwe liefde in een ruimte bevindt is het slim om snel in te grijpen. Nu ja stel dat u ondanks deze tekenen er niet in slaagt de moord te voorkomen dan kan u er ten minste nog voor zorgen dat uw moeder niet beschuldigd wordt.

Zorg er zeker voor dat uw moeder niet betrapt wordt met het moordwapen in handen op de plaats delict terwijl twee aanwezigen un haar richting wijzen (maar wat deed William daar zelfs opeens, niet oke). Laat uw moeder ook zeker handschoenen dragen vanaf het moment dat de maand juni nadert (zo midden mei lijkt me wel een goed startpunt)

Julia aka gestoord wijf aka veilig opgesloten

Plottwist 4 : Het Electra complex

Uw lief is eigenlijk uw vader die een van uw vriendinnen heeft vermoord. Dit is op z’n minst een beetje awkward vooral als de vader van uw vermoorde vriendin dan ook nog eens uw eigen vader neersteekt (dat was nog eens een verhaallijn). Deze plottwist is echter het makkelijkst te voorkomen van alle plottwistst in dit artikel. Telkens u een nieuwe relatie begint, laat u een vaderschapstest uitvoeren. Alleen zo kunt er zeker van zijn dat uw lief niet uw vader is. Indien u merkt dat u toch per ongeluk een relatie bent begonnen met uw vader, is het slim om deze zo snel mogelijk af te breken alvorens hij een ander meisje vermoord en we in een vicieuze cirkel van moorden terechtkomen.

Wanneer uw lief trouwens de ex is van uw moeder zouden er sowieso al een aantal rode lampjes moeten beginnen branden. Let zeker op wanneer uw moeder dan op mysterieuze wijze in coma belandt.

 

 

Celien Van Hoeymissen

Celien is bachelorstudente geschiedenis en tevens redactrice bij Hermes. Ze is expert in openingszinologie en vallen met de fiets.

Geef een reactie