To Bib or not To Bib: Studeren in de bibs van Leuven

Uw eerste maanden (terug) in Leuven zijn voorbij gevlogen, beste lezer! Maar nu de examenperiode met rasse schreden nadert en de kalenderblaadjes tegen hoge snelheid rond uw oren vliegen, lijkt het uw trouwe reporter tijd om ook eens in de boeken te duiken. Uw verslaggever wikkelde zich enkele weken tussen de wildgroei van studenten in enkele van Leuvens studiecentra. Hieronder vindt u enkele handige tips én tricks.

MARCEL SCHOOFS

Alvorens zich te begeven naar zijn/haar favoriete bibliotheek dient de student zich passend te kleden. Indruk maken op die ene student(e) is niet de hoogste prioriteit hier. Pak uit met je doorzettingsvermogen en concentratie en kies verder voor praktische kledij. Voor wie de voethygiëne het toestaat zijn pantoffels een absolute aanrader, want er is niets zo vervelend als die ene student met de piepende schoenen (of zelf die student te zijn). Geruisloos, comfortabel en modieus! Piepende schoenen zijn niet het enige geluid dat u zal horen.

De grote open ruimtes die eigen zijn aan de bibliotheek versterken niet alleen uw vermogen om toch nog dat hoofdstuk af te maken, maar ook alle klanken die u bewust of onbewust maakt. U zult tijdens uw studiesessies dus niet enkel kennis maken met leerstof die u nog nooit heeft gezien, maar ook een scala van maag-en darmgeluiden die u nog nooit ergens anders gehoord heeft! Schaf daarom best oordopjes aan. Deze kunnen verder ook gebruikt worden om geurhinder tegen te gaan,al worden het dan wel neusstopjes (best eerst wassen alvorens van functie te wisselen).

U zult tijdens uw studiesessies dus niet enkel kennis maken met leerstof die u nog nooit heeft gezien, maar ook een scala van maag-en darmgeluiden die u nog nooit ergens anders gehoord heeft!

Zorgen uw eigen maag en/of darmen voor wat opschudding? Maak dan voldoende gebruik van de sanitaire voorzieningen. Ook al bent u fysiek perfect in orde, gebruik dan deze toiletbezoeken voor een beetje ontspanning. Combineer bijvoorbeeld het nodige met het aangename door uw cursus even te laten rusten en uw favoriete lectuur (lees: de Hermes) mee te nemen en rustig enkele artikels te lezen. Volledig zen? Keer dan terug naar uw studieplek en bestorm uw leerstof met hernieuwde moed!

Voor de studenten wiens doorzettingsvermogen het al vaak begeeft na het openen van de cursus, heeft uw reporter een baanbrekende strategie bedacht. In ware Pokémonstijl gaat u in de clinch met een van uw medestudenten, weliswaar zonder geweld of dierenleed (zijn Pokémons dieren?). Wanneer u heeft plaatsgenomen, kijkt u rond in de zaal tot u oogcontact maakt met een andere student. Deze persoon is vanaf nu uw rivaal. Uw doel is om langer en beter te studeren dan deze stakker. Gooit deze stakkerd de handdoek in de ring? Scan dan de ruimte voor een volgende tegenstander. Versla ze allemaal en word de kampioen van de studieruimte!

Hopelijk helpt dit u allen met het overleven van (misschien wel uw eerste) examenperiode, en het beantwoorden van de aloude vraag “To bib, or not to bib?”.

Geef een reactie