Historia Toneel speelt ‘Kwijt’

Ze keek naar haar spiegelbeeld en verafschuwde zichzelf. Tranen liepen uit haar verwilderde ogen. Waarom bestond ze? Wat definieerde haar bestaan? Hoe kon ze met zichzelf leven? Verbitterd staarde de spiegel naar haar terug. Ze sloot haar ogen. Tranen bleven stromen, ongecontroleerd liepen ze over haar wangen. Vernedering had haar overwonnen en ze koos er voor om het zo te laten. Ze voelde het bonzende duwen in haar buik. Alsof iemand er net een harde trap in had gegeven. En in haar gesloten ogen zag ze de schim die haar spiegelbeeld streelde. “Oh maar lieveling, ik ben altijd bij je. Huil maar, huil maar goed. Dat is hoe je op je mooist bent. Ja, kijk maar niet zo verward, je kende me eerst niet zo goed omdat ik samen met jou groeide, omdat je niet besefte hoe leuk je me eigenlijk vindt. Deze liefde is gegroeid door alles wat je hebt meegemaakt en nu ben ik hier om je vast te houden, gerust te stellen en gelukkig te maken. Want ik zal er altijd voor je zijn, tot het bittere einde”, Angst glimlachte verliefd. Zij kon alleen maar staren tegen haar gesloten oogleden. Ze hadden elkaar inderdaad al eerder ontmoet, toch had ze nooit beseft hoe doordringend de blik van Angst was en hoe pijnlijk die kon voelen. Ze voelde de duisternis over haar tenen naar boven glijden. Ze voelde de spanning die Angst veroorzaakte. Ze verstarde, haar keel sloot zich langzaam, adem halen werd moeilijk. “Nee. Ik ben niet zielig!” riep ze tegen haar spiegelbeeld. Ze sperde haar ogen wijd open. Nee, nee, nee. Haar gedachten flitsten. Haar vastberadenheid won. De duisternis droop het af. Deze keer lukte het haar nog. Deze keer.

 

Historia toneel pakt het dit jaar ietsje anders aan.

Benieuwd? Bestel je tickets via www.kringhistoria.be/toneel

 

Speeldata: 26, 27, 29 en 30 maart. Deuren openen om 19u45.

Geef een reactie