Waarom Crocs voor communisten zijn

Toen ik een aantal jaren geleden op vakantie was in Berlijn kon mijn moeder het niet laten om steeds maar te herhalen hoe lelijk de bouwwerken in het oostelijke deel van Berlijn waren. Deze hoge blokken beton waren er gezet toen Oost- Berlijn onder bewind van de Sovjet- Unie stond. Hoewel ik graag discussieer met mijn moeder kon ik niet anders dan haar in deze instantie gelijk geven, de gebouwen waren inderdaad lelijk. Ik hoor u nu al denken “Wat hebben lelijke Sovjetgebouwen in hemelsnaam te maken met crocs?”. Zeer goede vraag beste lezer, ik leg het even voor u uit.

CELIEN VAN HOEYMISSEN

Een van de kenmerken van deze gebouwen is dat ze er bijna allemaal hetzelfde uitzien en vooral gebouwd zijn om het praktisch nut te dienen en niet om er goed uit te zien. Laat dat nu net een van de kenmerken van crocs zijn. Zeer praktisch om mee in de tuin te werken, dat wel maar op esthetisch vlak niet bepaald een hoogvlieger. Bovendien zien crocs er, net als de communistische architectuur, er allemaal hetzelfde uit. “Maar crocs zijn er toch in verschillende kleuren?” Zeker waar beste lezer, maar u zult het ongetwijfeld met mij eens zijn dat wanneer we de hoge betonnen blokken in Berlijn paars verven, het nog steeds lelijke betonnen blokken zijn, zij het dan paarse betonnen blokken. En ik hoor crocfans nu al komen met “maar je kan ze personaliseren met leuke buttons”. Klopt, maar je kan ook gewoon een mooi paar schoenen kopen zodat je niet nog eens extra geld over de balk moet gooien om je plastieken schoenen te bedekken met nog meer plastiek.

“je kan ze personaliseren met leuke buttons”. Klopt, maar je kan ook gewoon een mooi paar schoenen kopen zodat je niet nog eens extra geld over de balk moet gooien om je plastieken schoenen te bedekken met nog meer plastiek.

Een tweede gelijkenis tussen crocs en communisme is dat beiden slecht zijn voor je gezondheid. Onder het regime van Stalin was de algemene levenskwaliteit niet bepaald ideaal. Wel beste lezer, je levenskwaliteit zal er ook op achteruitgaan wanneer je te vaak crocs draagt. Orthopeed Dr. Megan Leahy schreef in Huffington Post dat te vaak crocs dragen schadelijk is voor de gezondheid. De croc geeft niet genoeg ondersteuning bij de hak waardoor de tenen overcompenseren en extra grijpen om toch maar grip te krijgen op de grond (en de realiteit, al is de grip op de realiteit van de gemiddelde crocdrager niet zo sterk). Klinkt allemaal niet zo erg maar dit kan leiden tot een peesontsteking, misvorming van je tenen, likdoornen en andere onsmakelijke voetproblemen. Een croc is dus niet alleen lelijk, maar ook nog eens schadelijk voor de gezondheid.

Stalin loog tegen zijn bevolking, maar dat is nog niets in vergelijking met de onwaarheden die de makers van crocs verspreiden. Volgens het bedrijf dat deze veredelde klompen produceert zijn crocs geurresistent en antibacterieel. Dat blijkt echter helemaal niet waar te zijn. Het bedrijf crocs kreeg daarom een boete van 230 000 dollar van de Environmental Protection Agency voor het verspreiden van deze leugen. De zogenaamde geurresistentie blijkt ook helemaal niet te bestaan waardoor crocs ervoor zorgen dat uw voeten stinken.

We weten allemaal hoe het met de communistische Sovjet- Unie is afgelopen en ik kijk al reikhalzend uit naar de val van de croc. Laten we voor eens en voor altijd komaf maken met dit lelijke, ongezonde schoeisel dat afkomstig is van een bedrijf dat tegen u liegt. Laten we nee zeggen tegen de croc en het communisme.

Celien Van Hoeymissen

Celien is bachelorstudente geschiedenis en tevens redactrice bij Hermes. Ze is expert in openingszinologie en vallen met de fiets.

Geef een reactie