Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-events.php on line 208 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/0/3/9/kringhistoria.be/httpd.www/hermes/wp-content/plugins/events-manager/widgets/em-calendar.php on line 76 Lezersbrief Nr. 1 – Hermes

Lezersbrief Nr. 1

Elke maand vraagt de Hermes-redactie aan zijn lezers om enkele opiniestukken door te sturen. Dit wordt gedaan om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat. Uit de vele meningen die worden doorgestuurd kiest de redactie vervolgens een willekeurig opinie. Deze maand is dit van dhr. Cassander Anderssen, inwoner uit Leuven. 

24 september 2018,

Leuven Cassander Anderssen Avenue de Lapins 69
3000 Leuven

Beste redactie van de Hermes,

Al vele academiejaren ben ik een trouwe lezer van het maandblad Hermes. Ik geniet uitermate van de spitsvondigheid en kwalitatieve onderzoeksjournalistiek dat eigen is aan deze magazine. Toch ben ik uiterst teleurgesteld in een zeker aspect van dit blad, namelijk in het gekleurde standpunt dat de redactie voortdurend inneemt. Wanneer ik elke maand de Hermes in mijn brievenbus krijg, hoop ik telkens weer dat de berichtgeving uiterst neutraal zal verlopen. Telkens weer stelt het magazine mij echter teleur. Positieve woorden over ‘Thuis’, haat jegens de gerenommeerde artiest Niels Destadsbader, enz. Het begint mij de spuigaten uit te lopen! Waar is de tijd gebleven van neutrale berichtgeving? De tijd waarin de VRT nog BRT heette, de tijd waarin ‘Vier’ nog een duidelijk programmapakket had, de tijd waarin Björn Soennens Amerikakenner was omdat hij af en toe op Wikipedia scrolde? Spijtig genoeg zijn deze tijden niet meer en heeft Hermes zijn principes laten varen om zo meer lezers te krijgen. Ik vraag mij gewoon af wie de Hermes in dit verhaal vertegenwoordigt? Waarom steeds de plaats innemen van studenten? Waarom niet eens een ander doelgroep vertegenwoordigen? Eendenmodellenverzamelaars bijvoorbeeld. Waarom horen we daar nooit iets van in de krant?

Maar bon, ik ben nog steeds fan van de Hermes dus ik zou hierbij de tijd nemen om mijn favoriete maandblad wat tips te geven omtrent neutraliteit in de algemene berichtgeving:

1. Minder gezeik over Niels Destadsbader, die jongen heeft veel talent! Dat is toch wat VTM mij steeds zegt.

2. Minder Leuvense studenten vertegenwoordigen! Zie maar eens wat die hedonisten met mijn zwemvijver hebben gedaan: de-gou-tant.

3. Meer praten over Björn Soennens. Maakt niet uit wat precies, gewoon meer Björn Soennens.

4. Vertegenwoordig eens de stem van een groep binnen de maatschappij waarnaar zelden wordt geluisterd! Eendenmodellenverzamelaars bijvoorbeeld, die mensen zijn zeer interessant hoor, echt waar!

5. Ten slotte: meer respect voor de schrijvers van dit blad. Wij worden hier ni voor betaald he. Ik bedoel zij! Zij worden hier ni voor betaald…

Gelukkig ben ik van nature een optimist en hoop ik dat na mijn brief verandering op komst is. Hoogachtend,
Dhr. Cassander Anderssen II Sr., PhD.

Geef een reactie