Café Culturel

Team Cultuur geeft jullie een introductie tot een paar super gezellige cafés in het Leuvense (de Fak niet meegerekend, wat die kennen jullie natuurlijk allemaal al).

Anna Specialty Bar (Anna’s)

Toen de tijd genadeloos verder kroop en de nieuwe novembermaand inwijdde met koude regen als ware het wijwater, besloten we met Team Cultuur eens na te denken over de begroting van onze Dublinreis. Voor het bespreken van zo’n zwaargewichtige en zenuwslopende materie kan je echter niet eender waar terecht (al zou het een ware test zijn voor de weerbaarheid van je jonge haarbos. Wist je al dat begrotingsstress in 71,4 procent van de gevallen leidt tot vroegtijdige haaruitval? Sorry Jarne, statistics never lie). Uit strategische overwegingen verplaatsten we ons dus naar Anna Specialty Bar, Anna’s in de studentenmond. Drie van ons bestelden er een heerlijke warme witte chocomelk terwijl Robbe zich reeds aan een colaatje waagde. Rustig achtergrondmuziekje, stimulerende geur van versgemalen koffie in de lucht, talrijke aanwezigheid van snoeppotten gevuld met van die zachte spekjes – alle omstandigheden waren stressverminderend, hersenprikkelend en brachten bovendien onze begroting skills on fleek.

Ook voor de studerende student is Anna’s een aanrader. Vind je in de Letteren bibliotheek geen blokplaatsje meer door de gebruikelijke invasies van geneeskunde -en rechtenstudenten? Probeer Anna’s! Het koffiehuis bevindt zich binnen een gooiworp van de letteren faculteit, tegenover het M – Museum. Met een overgroot aanbod aan warme dranken, is het er vooral tijdens de kerstperiode gezellig vertoeven.

Univeriteitshal

Een geweldig stekje voor een goed tas koffie is soms niet ver te zoeken. Je moet namelijk niet verder gaan dan onze eigenste Universiteitshal! Je weet wel, dat groot gebouw waar je je moest gaan inschrijven? Historici, dit is waarlijk de beste koffiebar voor jullie. Het gebouw heeft een lange geschiedenis, van middeleeuwse lakenmarkt tot verwoesting door de Duitse bezetters. Eeuwenlang heeft het overleefd, zodat het vandaag een toevluchtsoord kan bieden voor de naar-koffie-snakkende-student. De inkom van het gebouw is sinds kort geopend voor het publiek en heeft zich omgetoverd tot één van de beste plekjes voor een gezellige babbel over een warme tas van dat heerlijk bonensap. Er zijn heel wat zitplaatsen en heel wat stopcontacten, dus voor een studeersessie is het ook uitermate geschikt! De koffie wordt bovendien voorzien via een fair-trade project, dat directe contacten legt met boeren in het Zuiden. De bonen kunnen daardoor aan een waardige prijs aangekocht worden en met de studenkorting blijft het voor ons ook goedkoop. En het is nog eens lekker ook. Dat noemen wij nu eens win-win-win-win-win!

Het Universum

Het universum, een authentieke herberg. Hoe te vinden? Gewoon het plein oversteken aan onze geliefde Villa de Frit. De meubels worden weleens ouderwets genoemd, wij noemen het klassiek en warm. Waarom zeker eens een vergadering hier houden ondanks dat veel jonge mensen toch niet laaiend enthousiast zijn over dit etablissement? Als je het niet voor de taaie burgers of opgewarmde pannenkoeken doet, doe het dan voor de heerlijke warme chocolademelk en verse muntthee.
Het grote terras is zeker een pluspunt; in de zomer lekker bakken in de zon en in de winter de warmte opzoeken binnen aan de open haard. Wij kunnen erover meespreken, het haardvuur werd hard geapprecieerd de dag dat de met-de-minuut-stijgende vliegtuigprijzen van Ryanair ons de een na de andere zenuwinzinking bezorgde.
Samengevat, voor wie er verder dan de slechte bediening kan kijken is dit zaakje ideaal. In de andere gevallen kies toch maar voor een kop fair-traide koffie in de Universiteitshal of een lekker stuk brownie bij Anna’s!

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Kring Historia (toon alles)

Kring Historia
Kring Historia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *