De bucketlist van Lucie en Michaels spellekes

Als studenten geschiedenis draaien we ons steeds naar het verleden. In deze tijden kunnen het nu en de toekomst ons echter ook doen fronsen. Waar houden mensen zich in godsnaam hele dagen mee bezig? Wat kan mijn lange dagen korter maken, op het veranderen van uur na? Wel, beste lezers, wij antwoorden hier maar al te graag op.  Michael geeft jullie een blik op zijn favoriete quarantaine spelletjes en Lucie geeft jullie een bucketlist om naar uit te kijken.

Tijdens deze saaie tijden zit ik, net zoals iedereen hopelijk, heel veel binnen. Om schoolwerk langer uit te stellen en me niet dood te vervelen, speel ik graag spelletjes met mijn vrienden. In dit artikel geef ik enkele aanraders met een korte beschrijving.

RISK world domination is een gratis online versie van het bordspel met dezelfde naam, te downloaden als app op je gsm of via Steam op de computer. Het doel is simpel: verover zoveel mogelijk landen. Je kan een land innemen door aan te vallen vanuit een naburig land. Vervolgens dobbel je tegen elkaar om te zien wie de strijd wint, je kansen zijn groter naarmate je meer troepen hebt. Als je een heel continent in handen hebt ontvang je ook bonustroepen. Ik kan nog veel meer uitleg geven, maar je leert RISK het best kennen door het gewoon te spelen.  Dit is de perfecte manier om vriendschappen te verpesten door eerst akkoorden te sluiten en elkaar daarna genadeloos in de rug te steken. Videochatten is zeker een aanrader tijdens het spelen met vrienden, zo kan je je beste pokerface gebruiken om iemands vertrouwen te verdienen en hem of haar dan natuurlijk te verraden.

Voor de minder populaire mensen onder ons is er ook de mogelijkheid om met willekeurige mensen online te spelen

Zit er een artistiek genie verscholen in jou? Ben je een geboren Picasso? Heb je een passie voor tekenen? Bij mij alvast niet. Toch is Scribble.io een gezellig spel voor iedereen. Dit is een online versie van het spel Pictionary. Een van de spelers kiest een woord en moet dit vervolgens zo goed mogelijk tekenen. De andere spelers moeten om ter snelst raden welk woord het is. Je kan gemakkelijk een apart spel voor jou en je vrienden maken. Voor de minder populaire mensen onder ons is er ook de mogelijkheid om met willekeurige mensen online te spelen. DISCLAIMER: voor je in een spel raakt speelt er altijd een advertentie die luider is dan nonkel Jef met zijn kapot hoorapparaat.

Mijn laatste suggestie is Pretend you’re Xyzzy, de gratis online versie van het kaartspel Cards against humanity. Vraag me niet waarom het zo heet. Spelers krijgen hier een reeks witte kaarten met woorden of zinnen op. Elke ronde verschijnt er een nieuwe zwarte kaart met een ontbrekend woord, elke speler moet de zin aanvullen met een witte kaart. Het spel duidt elke ronde een willekeurige card tzar aan die moet kiezen welke combinatie het grappigst is. Zij die het kaartspel eerder speelde weten vast dat het nogal wat donkere humor kan bevatten en zeker niet voor iedereen is weggelegd. Toch heb ik al veel grappige momenten beleefd met dit spel en raad ik het zeker aan. Zo kun je ook eens zien wie nu eigenlijk de grappige van de groep is of wie juist geen gevoel voor humor heeft.

Nu de tijd voorbij zal vliegen met deze tips (vergeet jullie deadlines en vakken niet), mag de moed niet zakken. Wat beter dan een lijstje om naar uit te kijken om deze quarantaine vol te houden? Onze studentenstad heeft heel wat prachtige plekjes, maar het zijn vooral de momenten die we er beleven die ons zullen bijblijven. Voor de laatstejaars dringt het besef dat het bijna gedaan is stilaan door en is dit het uitgelezen moment om te zien of je het écht allemaal hebt gezien, voor de eerstejaars die Leuven nog grotendeels moeten ontdekken: tijd om te zien hoe hard jullie van het eerste semester hebben genoten.

Op culinair vlak weet elke student hoeveel opties Leuven wel niet te bieden heeft, en dit op een zeer democratische manier. Door echter naar het slechtste van het slechtste te zoeken, komt men bij het beste uit; wie de beroemde Muur of Ali Baba nog niet bezocht, studeerde niet in Leuven.  Ook de Alma kan niet ontbreken in het culinaire plaatje, al hoort het vloeken op de stijgende prijzen er ook zeker bij.

Wie meer voelt voor de culturele kanten van Leuven kan niet afstuderen zonder ooit in Cinema Zed te zijn geweest. Veel kleiner en gezelliger dan de Kinepolis en bovendien goedkoper: place to be voor een romantische date of gewoonweg een gezellig avondje met vrienden.

Wie niet danste op de tafels van de fak, wie niet minstens één keer rechtstreeks van de fak naar zijn les vertrok, wie niet brullend van geluk Piano Man meezong op één van die mooie dinsdagavonden, leefde niet in Leuven, en zal nooit hebben geleefd, vrees ik.

De Oude markt… De meest legendarische nachten vinden er plaats, alles is er mogelijk. Als ervaren student kan ik natuurlijk enkel meegeven hoe belangrijk is om de avond op te bouwen en ook zeker de Fakbars te bezoeken. Laten we eerlijk zijn, onze Fakbars zijn de parels van Leuven. Nergens anders voel je je zo thuis als in je fakbar. De ene is al wat beter dan de andere, maar voor ieder wat wils! Welke fakbar bij jou past? 1. Fakbar Letteren, wat een vraag! 2. Hoe kan je dit beter te weten komen dan met een fakbartocht? Een studententijd geen fakbartocht gehouden, is een studententijd niet geleefd. Een volgend puntje dat zeker niet mag ontbreken op de lijst: de halve liter die je in elke fakbar gratis krijgt op je verjaardag!

Ik keer graag terug naar puntje 1: Fakbar Letteren. Jongens en meisjes, ik ken niet genoeg woorden om mijn liefde en trots voor dat gebouw uit te drukken. De meest prachtige nachten werden er beleefd en parels werden gevormd in deze veilige oester. Wie niet danste op de tafels van de fak, wie niet minstens één keer rechtstreeks van de fak naar zijn les vertrok, wie niet brullend van geluk Piano Man meezong op één van die mooie dinsdagavonden, leefde niet in Leuven, en zal nooit hebben geleefd, vrees ik.

Wie uitgaan zegt, zegt bier, en wie bier zegt, zegt ook cantus. Deze zou ik zelfs niet meer moeten opschrijven, zo vanzelfsprekend dat hij is. Cantussen in Leuven: een cruciaal element in de studententijd!

Naast levensgenieters zijn wij echter ook studenten, en die studeren af en toe. Aanschuiven in de rij voor de bib tijdens de examens, wat een heerlijke periode. Ja het zijn harde tijden, maar stiekem klinkt aanschuiven nu nog niet zo slecht, he? De fak, de oude, vrienden, Leuven en zelfs de bib: geef ze mij maar terug, en snel! Als dat niet iets is om naar uit te kijken, dan weet ik het ook niet meer. Als het lijstje niet voor jou werkt: maak dan plannen met je vrienden, dingen waar je naar kan uitkijken. Een lichtpuntje maakt moeilijke dagen altijd draaglijker.

Historia: tot snel, sneller dan je zou denken!

Michael en Lucie

The following two tabs change content below.
Kring Historia
Kring Historia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *