De Netflixfavorieten van Team Onthaal

Team Onthaal is er voor jou, ook tijdens deze quarantaine. En dat doen we door onze favoriete films en series speciaal voor jullie op te lijsten.

Top 10 feel-good films op Netflix

In deze lijst vind je Team Onthaal’s favoriete feel-good films die te vinden zijn op Netflix. Deze films zijn bedoeld om je gedachten op nul te zetten en gewoon te genieten. Het enige wat nog te zeggen valt is enjoy!

10. Twilight 

Ik hoor je nu al zeggen: “Twilight? Serieus?” Ik weet het, ik weet het. Deze film uit 2008  is bij iedereen bekend, maar wordt door weinigen vandaag nog geapprecieerd. Het verhaal gaat over een honderd jaar oude vampier genaamd Edward Cullen (Robert Pattinson) die verliefd wordt op Isabella Swan (Kristen Stewart), een doodnormaal zeventienjarig meisje. Hij moet er alles aan doen om haar te beschermen, niet alleen van andere vampieren, maar ook van zichzelf. Twilight was de shit in onze jonge tijd en het kon gewoon niet ontbreken op deze lijst. 

PS: De vier vervolgfilms staan ook op Netflix trouwens.

PS2: Ynse is team Edward, Noa en Laurien zijn team Jacob, welk team zijn jullie?

9. Someone Great

Someone Great is een romcom uit 2019 met Jane The Virgin-ster Gina Rodriguez in de hoofdrol. Jenny woont in New York en is 9 jaar samen met haar lief, Nate. Wanneer ze haar droomjob aangeboden krijgt bij Rolling Stone in San Francisco, maakt Nate het uit en belandt Jenny in een negatieve spiraal. Met de hulp van haar twee beste vriendinnen beleeft ze toch een laatste avontuur voor ze verhuist, zowel om haar nieuwe hoofdstuk te vieren als haar gebroken hart te herstellen. Leuk weetje: dit is de film dat Truth Hurts van Lizzo lanceerde en daarmee ook deze queen haar carrière. 

8. To All The Boys I’ve Loved Before 

De romantische tienerfilm To All The Boys I’ve Loved Before – gebaseerd op het gelijknamig boek geschreven door Jenny Han – vertelt het verhaal van zestienjarige Lara Jean Covey. Ze schrijft brieven voor de jongens op wie ze verliefd is en ze bewaart deze op haar kamer. Wanneer de vijf brieven verstuurd raken, barst voor Lara Jean de hel los aangezien één van deze brieven bestemd was voor haar beste vriend Josh, die ook de ex van haar oudere zus is. In een moment van paniek om haar crush op Josh te verbergen, kust ze Peter Kavinsky, de populairste jongen van de school en een andere liefdesbrief ontvanger. Peter stelt voor aan Lara Jean om fake te daten om zo zijn ex-vriendin jaloers te maken. Hun “relatie” loopt anders dan ze beiden hadden verwacht, zeker wanneer er echte gevoelens in het spel komen. Een echte aanrader!

7. A Cinderella Story 

A Cinderella Story is één van de zovele remakes gebaseerd op het sprookje van Assepoester, maar deze versie uit 2004 is toch onze favoriet met niemand minder dan Hilary Duff en Chad Michael Murray. Sam Montgomery woont samen met haar stiefmoeder en twee stiefzussen nadat haar vader sterft. Ze heeft een online pen-pal, maar heeft geen idee wie dit is. Ze spreekt met hem af op het halloween feest, waar ze hem herkent als de populairste jongen van de hele school. Austin herkent Sam niet en wanneer Sam vroegtijdig moet vertrekken, gaat hij niet stoppen voordat hij weet wie ze is. 

6. Clueless 

Clueless is een coming-of-age tienerfilm uit 1995 en vertelt het verhaal van Cher Horowitz (Alicia Silverstone), een populaire en rijke tiener uit Beverly Hills. Wanneer Cher slechte punten krijgt op school, koppelt ze twee single leerkrachten aan elkaar zodat ze betere punten kan krijgen. Ze merkt dat ze wel geniet van deze ‘goede daden’ en beslist om het nieuwe meisje, de onhippe Tai (Brittany Murphy) onder haar hoede te nemen. Zoals je wel kan voorspellen, loop alles een beetje uit de hand. De film zit vol leuke quotes, dus laat zeker weten welke jouw favoriet is. Leuke weetje: Clueless is een modernisering van Emma, het boek van Jane Austen.

5. Wild Child

Deze film uit 2008 is voor team Onthaal een echte jeugdklassieker met een fantastische playlist (met onder andere Rihanna, de Sugababes, Nelly Furtado èn Florence + The Machine). Wild Child vertelt het verhaal van Poppy (Emma Roberts), een rebelse tiener uit LA die na de zoveelste stunt door haar vader naar een kostschool in Engeland wordt gestuurd. Ze vindt het in Engeland verschrikkelijk en bedenkt met haar kamergenoten een plan om geschorst te worden. Ze moet een relatie aanknopen met Freddie, de knappe zoon van de directrice (Alex Pettyfer), aangezien dit namelijk verboden is. Als echte gevoelens beginnen te kriebelen, moet ze beslissen wat het nu is dat ze echt wil. 

4. 13 Going On 30

13 going on 30 is een romcom uit 2004 met Jennifer Garner en Mark Ruffalo in de hoofdrol. Dertienjarige Jenna Rink wil graag bij de populaire kinderen horen en redacteur worden van een modeblad, maar ze kan vooral niet wachten om volwassen te zijn. Nadat de populaire meisjes op haar verjaardagsfeestje een grapje met haar uithalen, wenst Jenna dat ze “thirty, flirty and thriving” is. De volgende ochtend wordt ze wakker als 30-jarige vrouw en heeft ze alles wat ze wou toen ze dertien was. Of toch niet? 

3. Love, Rosie

Love, Rosie is een romcom uit 2014 en is gebaseerd op het boek Where Rainbows End door Cecelia Ahern. Het vertelt het verhaal van Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Claflin), die beste vrienden zijn sinds de kleuterklas. Op Rosie’s achttiende verjaardag kust Alex haar, maar doordat Rosie teveel heeft gedronken, herinnert ze zich er de volgende ochtend niks meer van. Door dit misverstand lopen Rosie en Alex elkaar mis en gaan elk met iemand anders naar het schoolfeest. Rosie heeft op dit schoolfeest seks met haar date Greg en raakt zwanger, maar durft dit niet tegen Alex te zeggen aangezien hij binnenkort vertrekt naar Amerika. Love, Rosie is een verhaal over liefde en over hoe leven soms in de weg zit, maar vooral over hoe je altijd je kans moet durven nemen voordat het te laat is. Wij geven toe dat we bij deze film een traantje moeten wegpinken. 

2. Little Women 

Deze klassieker uit 1994 is gebaseerd op het gelijknamig boek van Louisa May Alcott dat zich afspeelt rond de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog. Little Women is een pakkend verhaal over de vier March zussen; de verantwoordelijke en traditionele Meg, de onstuimige en ambitieuze Jo – die ervan droomt om succesvolle auteur te worden, de verlegen en tedere Beth en de romantische Amy – die graag een beroemde schilder wil worden. Wanneer hun vader aan het vechten is in de oorlog, worstelen de meisjes met kleine en grote problemen die horen bij opgroeien. Met sterren zoals Winona Ryder, Kirsten Dunst, Claire Danes en Susan Sarandon is deze film toch niet te missen. De remake is sinds februari uit in onze bioscopen, maar Historianen kunnen toch altijd een oldie appreciëren. 

Honorable mentions:

  • All The Bright Places (haal de zakdoekjes maar boven)
  • Homecoming (Queen B, do I need to say more)
  • Love, Actually (want deze kerstfilm kan je op alle momenten in het jaar kijken, en niet enkel in December)
  • Miss Americana (een documentaire over Taylor Swift en echt de moeite waard)
  • Now You See Me (goocheltrucs waren nog nooit zo leuk)
  • Red Riding Hood (om toch een beetje thriller in deze lijst te brengen)

En dan nu nummer 1: Mamma Mia!

Nummer 1 is niet de minste. Ook al is het onze favoriet, helaas is niet iedereen er fan van (hey daar, Michael Owusu Ansah). Mamma Mia! vertelt het verhaal van Sophie, een twintigjarig meisje dat op het punt staat te trouwen met haar verloofde Sky, maar ze voelt dat er iets ontbreekt. Ze is opgegroeid met haar losbandige moeder Donna, die nooit iets heeft losgelaten over wie haar vader is. Wanneer ze het dagboek vindt dat haar moeder gebruikte het jaar dat ze zwanger werd, nodigt ze de drie mogelijke kandidaat-vaders uit naar haar trouw, zonder dat iemand er iets van af weet. Niet alleen heeft deze film uit 2008 acteurs zoals Meryl Streep, Pierce Brosnan, Julie Walters, Colin Firth, Amanda Seyfried, … het heeft ook enorm veel goede covers van ABBA klassiekers, een leuke cameo van Benny Andersson en Björn Ulvaeus èn het speelt zich af op een Grieks eiland. Wat wil je nog meer? Leuk weetje: de vlucht van Dublin naar Zaventem is exact de tijd dat je nodig hebt om de hele film te kijken. Het is uitgetest geweest door Ellen Van Laer en Ynse Bergans afgelopen Cultuurreis. 

Kleine disclaimer: de taal op een netflix account kan aangepast worden, waardoor je ook andere films en series te zien krijgt. De films op onderstaande lijst zijn te vinden op een account waarvan de taal op Engels staat.  

Te kijken breinloze series op Netflix

Team onthaal is er niet enkel voor de juiste film te vinden, maar ook van series kennen ze wel iets. Hier zijn een paar series die perfect te bingen zijn in deze oh zo fijne tijden. En het excuus “ik heb geen tijd om een hele serie te kijken” is al heel zeker geen goed excuus meer. De vermelde series zijn er maar een paar uit de vele goede, maar helaas moet er een selectie gemaakt worden. Daarom kozen we voor de luchtige, hersenloze series op netflix. Als je wat meer wil dan dit, kijk dan zeker Outlander (wie iets anders beweert, weet niet wat goed is.) 

Serie 1. Sex Education

Sex Education is DE serie van het moment. Het zit vol humor, romantiek en drama, met een vleugje (lees: veel) awkward situaties. De jonge cast weet heel realistisch verschillende situaties naar boven te brengen waar een zeker taboe rond heerst. Niet enkel de ‘gênante’ situaties, maar ook serieuze zaken komen ter spraken. 

serie 2.  Friends:

The all time favorite: Friends. Deze serie is het waard om meermaals bekeken te worden. De tien seizoenen lijken er dan ook door te vliegen. Ook al speelt het zich af in de jaren 90 en 2000, toch zijn verschillende scènes oh zo herkenbaar voor velen. Voel je thuis in central Perk samen met Chandler, Joey, Monica, Rachel, Ross en Phoebe. 

serie 3. Queer eye:

Tijd voor een beetje reality. Ga mee op pad doorheen de VS (en nu blijkt ook Japan in Queer eye in Japan) en ontdek hoe vijf homo’s iemands leven telkens weer de juiste kant kunnen opsturen. Elk gespecialiseerd in hun eigen onderdeel (eten, kleren, interieur, kapsel en cultuur) weten Jonathan, Anthony, Bobby, Tan en Karamo telkens het beste te halen uit  de mannen en later ook vrouwen die hun steun nodig hebben. Telkens met tips doorheen de afleveringen over hoe jij het thuis kan doen. Dus wie weet leer je zelfs nog iets bij met onze hersenloze serie lijst 😉 

serie 4. Love is Blind: 

Natuurlijk kan Love is Blind niet ontbreken uit onze lijst. Dit lijkt misschien wel een domme serie in de lijn van Love Island of Temptation Island, maar het is volgens kenners (aka wij) veeeele beter. 

Nog een leuke tip: je kan nu Netflix Party downloaden en zo synchroon kan kijken met jouw vrienden! Hopelijk is de quarantaine gedaan wanneer je door deze film- en serielijst heen bent. Moest dit helaas niet het geval zijn, maar ben je toe aan iets nieuws, aarzel dan niet om ons te contacteren voor extra tips of een babbeltje, want dat doen wij namelijk graag.

En wat dan te doen als je geen netflix hebt? 

Optie 1, Je kan parasiteren/profiteren van je vriendelijke vriendjes die wel een account hebben. Indien je geen toffe vriendjes hebt kan je altijd voor optie 2 gaan, namelijk proberen lichtelijk dubieuze sites te zoeken die online deze netflix series aanbieden. Optie 3 is dan weer de vlaamse/Belgische toer op gaan. Vele televisiezenders hebben ook gratis online hun programma’s staan. Zo kan je dan wel mee babbelen over de Mol (het is Dorien, zet vooral in de comments wie jouw mol is), Blind Getrouwd of Temptation Island. Nu is het ook wel het uitgelezen moment om uw kennis van klassiekers bij te schaven, zodat je nooit meer “Allez hebt gij nog nooit … gezien?!” hoeft te horen. Persoonlijke favorieten: Singin’ in the rain, Some like it hot, Notting Hill en The Lord of the Rings. 

The following two tabs change content below.
Kring Historia
Kring Historia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *