Hoe intelligenter lijken dan je effectief bent

We weten het allemaal stiekem wel van onszelf: vaak veinzen we meer dan we zelf willen toegeven. De auteur van dit artikel weet er alles van. Vaak pocht hij met zijn kennis die hij gewoonweg 5 minuten eerder op het internet heeft opgezocht. Het wordt pas uiterst moeilijk wanneer mensen hem bepaalde feitjes navragen, terwijl hij absoluut geen idee heeft. Uit ultieme wanhoop tovert deze auteur dan iets uit zijn mouw en hoopt hij dat het juist is, vaak met dramatische gevolgen. De vraag is: hoe veins je intelligentie nu het best? Lees dit artikel en je komt het per kerende te weten.

1.Gebruik moeilijke woorden

Moeilijke woorden zijn moeilijk gewoonweg omdat ze niet in een banale situatie gebruikt worden. Deze zijn bijgevolg niet algemeen gekend waardoor vele mensen enkel uit de context kunnen afleiden wat ze betekenen. Door zelf deze woorden in dagelijkse situaties te gebruiken, poch je met je woordenkennis en gaan mensen er meteen van uit dat je intelligenter bent dan hun. Elke dag vijf moeilijke woordjes opzoeken op het internet en pogen deze in een gesprek te benutten, is meestal een succesvolle strategie.

2.Vertel nutteloze, maar redelijk interessante feitje

Wist-je-dat’jes zijn een van de meest effectieve manieren om je intelligentie te doen uitschijnen. Met de komst van het internet kan nu iedereen met zo’n feitje afkomen, terwijl mensen vroeger hiervoor effectief moeite moesten doen door een boek (!) te openen. Voor een of andere reden denken ze echter nog steeds dat je vandaag de dag even veel moeite hebt gedaan voor deze kennisvergaring als vroeger: uitbuiten dus, die handel!

3.Spreek iedereen (on)subtiel aan op hun gebrek aan intelligentie

Ongetwijfeld de beste wijze om je als de slimste op te stellen in een groep is om iemand anders erop te wijzen dat hij/zij dat alvast niet is. Anderen onzeker maken is bijgevolg het beste dat je kan doen om je eigen onzekerheid te maskeren. Onbewust zullen mensen hierdoor aannemen dat je wel weet waarover je het hebt, terwijl je natuurlijk zelf weet dat dat absoluut niet het geval is. Om het nog beter te doen, is het aangeraden om spitsvondig en subtiel te zijn in je bewoording. Maar aangezien je dom bent, is slechts proberen vermoedelijk het beste dat je kan doen.

4.Ken jezelf

Probeer er niet over te gaan is mijn laatste boodschap. Als je niet weet waar je limieten liggen, zal je ongetwijfeld in ongewenste en ongemakkelijke situaties terechtkomen. Wanneer bijgevolg iemand iets vraagt aan jou waarop je het antwoord niet kent, rol dan met je ogen en laat uitschijnen dat dat wel een heel domme vraag is. Als je dan de gesprekspartner zonder pardon verlaat, zal hij/zij zich enorm dom voelen terwijl jij met alle waardigheid het antwoord op die vraag stiekem kan opzoeken. Wanneer je dan later met dezelfde vraag zou geconfronteerd worden, kan je meteen juist antwoorden. Twee vliegen in een klap!

Ziezo, dat was het dan weer. Ik hoop dat je veel hebt kunnen bijleren en nu met opgeheven hoofd de bolleboos van elk gesprek kunt zijn! Of toch doen alsof…

The following two tabs change content below.

alec.verhaeren

Laatste berichten van alec.verhaeren (toon alles)

alec.verhaeren
alec.verhaeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *