De super wetenschappelijke horoscoop van Team Cultuur

Steenbok (22 december – 19 januari)

Ja ja Steenbok, je had vast wel gedacht dat je deze periode van het jaar wat anders zou doorbrengen. Geen wandelingen in de Zwitserse Alpen voor jou tijdens de paasvakantie, maar een opgelegde quarantaine. Gelukkig ben je wel voorzichtig en verstandig van aard, dus volg je de voorzorgsmaatregelen goed op tegen corona. Proficiat! Houd de moed vol en gebruik deze periode om te werken aan je toekomstplan, je barst namelijk van ambitie! (Met andere woorden, take your shit together en begin eens met studeren, tis wel paasblok he gij tamzak!!!) Neem ook eens de tijd om je lichaam, vooral je benen, wat meer rust te geven. Je lichaam is een tempel, draag er goed zorg voor! Desalniettemin, vergeet niet om dagelijks eens een ommetje te wandelen.

Deze periode van weinig sociale interactie dwingt je om eens vaker je social media te gebruiken. Let op! Ga niet mee in de sleur van pessimisme die sommige mensen uit je omgeving creëeren, er is werkelijk waar licht (of ja de mogelijkheid om weer in de bergen te springen van rots tot rots) aan het einde van de tunnel. Op de momenten dat het wat minder gaat, denk dan terug aan enkele warme momenten met je geliefden en vrienden. Je zal je snel weer beter voelen!

Jouw quarantaine snack: smoutebollen met ijsbergsla

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Naar de Alpen jij, vooruit met de geit!

Jouw spirit animal: Jeanne d’Arc

Waterman (20 januari – 19 februari)

Waterman, jij bent zeer gevoelig voor externe prikkels en veranderingen, daar ben je je ongetwijfeld wel bewust van. Jij hebt graag een stabiele levenssituatie met veel routine en liefst zo weinig mogelijk verrassingen. Het begin van de corona uitbraak kwam dan ook als een shock voor jou en je had wat meer tijd nodig dan de meeste mensen om te wennen aan de nieuwe situatie. Sinds jij je draai gevonden hebt – voor de meeste Watermannen situeerde dit kantelpunt zich rond 26 maart – gedij je echter bijzonder goed in deze unieke omstandigheden. De muren van jouw woonkamer zijn als het ware vacuüm getrokken: alleen jij, je televisie en je zetel (en weliswaar dat kleine beetje zuurstof dat je nodig hebt om de dag door te komen) zijn er nog, zwevend in een prikkelvrije bubbel; een vacuümverpakking. Je kijkt dagelijks series en raakt stilaan geteleviseerd (i.e. verslaafd aan de televisie) terwijl je de connectie met de werkelijkheid stilaan kwijtraakt. God, jij voelt je gelukkig. Dat geluk mag je gerust omhelzen, Waterman.

Maar Waterman, wees je ervan bewust dat ook jouw quarantaineperiode niet zonder hindernissen zal zijn. Je huisgenoten zullen zich er aan storen dat ze zelf geen gebruik meer kunnen maken van de televisie. Zo missen ze Temptation Island op vrijdag en De Mol op zondag. Deze begrijpelijke frustraties van je huisgenoten kunnen oplopen tot conflictsituaties. Wees bovendien behoedzaam op liefdesvlak. Jouw relaxte mood heeft een enorme aantrekkingskracht op de andere sterrenbeelden (vooral de Kreeft is hier gevoelig voor) en je trekt meer potentiële partners aan dan ooit tevoren. Let op dat het beantwoorden van al die Messenger berichten en Skype calls je niet gek maakt.

Jouw quarantaine snack: Trésor ontbijtgranen van Kellogg’s

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Zoek sociaal contact aub. Met eender wie.

Jouw spirit animal: Edward Smith (deze meneer was kapitein van Titanic jongens en meisjes)

Vissen (20 februari – 20 maart)

Lieve Vissen, jullie heersende planeet is Neptunus. Die staat voor verbeelding, avontuur, maar ook moedig en flexibel zijn. Hoewel jullie niet onterecht het meest onevenwichtige sterrenbeeld van de dierenriem zijn hebben ook jullie moeite met aanpassen aan deze uitzonderlijke situatie. Aanvankelijk voelde de quarantaine aan als een ware crisis en voor de meeste dramatische exemplaren onder de groep was het einde der tijden nabij. Gedreven door emoties en instinct focusten jullie op de geannuleerde feestjes, galabals, geannuleerde reizen naar de meest exotische bestemmingen en vooral dé verjaardag. Deze zou je dit jaar moeten vieren, niet helemaal tegen de goesting van de mama waarschijnlijk, met het gezin. Langs de andere kant houden jullie Vissen van dromen en vooral slapen, en goed nieuws want voor deze twee activiteiten moet je noch moeite doen noch buiten komen. Enkele andere bezigheden ideaal voor de Vissen zijn; een filmmarathon houden gepaard met een overvloed aan snacks (zie ‘jouw quarantaine snack’ bij gebrek aan inspiratie), dat ene gerecht koken waar je al een tijd aan denkt maar nooit de tijd of goesting voor hebt gevonden of de Kreeften en Schorpioenen opzoeken. Deze zijn het meest compatibel met de Vissen.

Jouw quarantaine snack: Shotjes want ‘a shot a day keeps the doctor away’

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Je favoriete café, koffie-bar of restaurant opzoeken. Absence makes the heart grow fonder en je hebt beseft dat een dag zonder dat ene drankje/snackje, een dag niet geleefd is

Jouw spirit animal: Karel V

Ram (21 maart – 20 april)

Lukt het studeren niet? Neemt de motivatie meer en meer af en bouwt het schuldgevoel zich ondertussen op? Blijf je niet slecht voelen over die dagen waarin het even niet ging. Een Ram is niet alleen emotioneel (al dan niet een wrak), maar ook zelfverzekerd! Geloof in jezelf en in je eigen capaciteiten. Gebruik deze tijd om dat ene boek te lezen dat al zo lang op zich laat wachten, of je vrienden/familie een kaartje te sturen. Laat je creativiteit bloeien! Maak een haalbare planning, vergeet ook niet de leuke dingen er in te zetten, en doe af en toe een goede skype sessie met vrienden voor wat motivatie!

Jouw quarantaine snack: nacho’s

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: bbq met vrienden

Jouw spirit animal: Leonardo Da Vinci

Stier (21 april – 20 mei)

Het bier dat staat te lonken, het kreunt en zucht en smacht. Het wil worden opgedronken, want deze quarantaine duurt potverdorie te lang! Wordt de heimwee naar de fak je soms te veel? Dat begrijpen we. Als Stier ben je een echte levensgenieter, je geeft niet snel op en bent enorm koppig. Hoe kan je deze periode dan ook ooit overleven zonder de fak??? Een pintje bij uw thuis, is niet hetzelfde als als een pintje in ons prachtig Letteren huis. We moeten het echter doen met de middelen die we hebben. Een online cantus of wijnavond? Leef je uit! Hoe flinker we in ons kot blijven, hoe meer kans we maken om deze zomer nog te redden. Vergeet ook niet af en toe te blokken, zodat je na de quarantaine op terrasjes kan zitten en niet meer achter de boeken.

Jouw quarantaine snack: bier

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: uitkateren

Jouw spirit animal: Mustafa Kemal Atatürk

Tweeling 21 mei-20 juni

De Tweeling wordt ook wel eens de ‘kameleon’ van de dierenriem genoemd. Jullie beschikken als een van de enige sterrenbeelden over het vermogen om je snel aan te passen aan een nieuwe situatie. Recente ontwikkelingen laten echter blijken dat dit toch niet zo vanzelfsprekend is. Ook jullie verschoten zich en hadden moeite jullie levendige, enthousiaste maar vooral uitdaging zoekende kerneigenschappen te laten blijken. Jullie verwachtten dat 2020 een topjaar zou worden en de klap kwam dan des te harder. Het slechte nieuws is dan ook dat jullie het nog een tijdje moeilijk zullen hebben en een onaangename periode tegemoet gaan. Daarom is het belangrijk je te omringen met mensen die een positiviteit stimuleren en die je energie geven. Het is dan ook de ideale periode om afstand te nemen van die paar enkelingen die je energie opslorpen en die je zonder het echt te beseffen ongelukkig maakten. Enkel andere tips zijn het uitstelgedrag aanpakken en een persoonlijk project zoeken om de gedachten van jullie, bezige bijtjes, te verzetten en waar jullie ongestoord al die overtollige energie in kunnen steken.

Jouw quarantaine snack: Spaghetti met ketchup

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: De beentjes losschudden op de dansvloer met een drankje in de hand en een paar pintjes later waarschijnlijk even bekomen al zittend aan de kant

Jouw spirit animal: Donald Trump

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kreeft, jij wordt wel eens gezien als de emotionele weenbaby van de horoscooptekens.

En we moeten eerlijk zijn, die reputatie heb je niet onterecht verdiend. Deze periode kan voor jou moeilijk zijn en het occasionele traantje kan daardoor wel gelaten worden. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen! Je bent een waterteken, dus tranen geven jouw KRACHT. Laat ze vloeien, lieve Kreeft, en komt twee keer zo sterk deze quarantaine uit. Je vormt graag intieme relaties en vriendschappen, iets wat niet gemakkelijk is als je je kot niet uit mag komen. Zorg daarom dat je genoeg contact houdt met je geliefden, via Skype, Snapchat of Facebook. Maar wat je ook doet Kreeft: blijf. van. Tik Tok! De tijden zijn zwaar, maar niet zo zwaar. Ten laatste, zijn Kreeften echt nestelaars. Ze maken graag een gezellige thuis voor zichzelf en kunnen zich hier heel comfortabel in maken. Geboren social distancers dus. Maak je dus niet te veel zorgen, de kosmos werkt in jouw voordeel.

Jouw quarantaine snack: Kaas, in welke vorm dan ook.

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Een overgeprijsde koffie gaan drinken met de vrienden.

Jouw spirit animal: Henry VIII

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

In tegenstelling tot vele anderen – die hun zeeën vrije tijd van de voorbije weken op een bevreemdende manier volledig wisten in te vullen met het kijken van relatief breinloze Netflix-series (no offense, Waterman) – heb jij tijdens deze quarantaineperiode daadwerkelijk de tijd genomen voor reflectie over jezelf en je leven. Het baart je zorgen dat jij door al dat binnen zitten en nietsdoen zo rusteloos wordt. Voortdurend vraag je jezelf af of je je vrijheden en mogelijkheden van voorheen misschien wat te veel voor lief hebt genomen. Je voelt je nu als een leeuw in een kooi en bent voor de eerste keer in je leven tot het inzicht gekomen dat een leeuw geen dier is om in een kooi te houden. Een waarschuwing is hier echter op zijn plaats. Pas op Leeuw, je inner beast zal trachten zich een weg naar buiten te banen en dit kan gevaarlijk zijn! Heb je nog niet gemerkt dat het je stilaan een kick geeft wanneer je de supermarkt bezoekt zonder handschoenen te dragen? Of dat je geniet van de adrenalinestoot die je krijgt wanneer je iemand voorbij loopt in een straal van slechts 1,35 meter? Ontkennen heeft geen zin wanneer de sterren hebben gesproken: de Leeuw zal in het post-corona tijdperk te kampen krijgen met een zware YOLO mentaliteit. Wees echter niet bang, Leeuw, om nu reeds op zoek te gaan naar een creatieve uitlaatklep. Bezigheden als olieverven, wokken, aerobics,… zijn sterk aanbevolen voor Leeuwen die zich willen afreageren. Ook het dagelijkse middagdutje blijkt voor de Leeuw een zeer efficiënte manier om de tijd te doden.

Jouw quarantaine snack: Boterham met kaas en confituur

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Neem eindelijk die lichaams accessoire die je eigenlijk al maanden wilt maar nog niet durfde te nemen. Want Leeuw, jij bent echt wel stoer genoeg om die piercing of tattoo te rocken!

Jouw spirit animal: Willy Sommers

Maagd (24 augustus – 23 september)

Had je bijna prijs met die ene tinder match, maar kwam toen het coronavirus roet in het eten gooien? Gene paniek. Als hij/zij echt de moeite is, zullen jullie het wel overleven. Het sterrenbeeld Maagd is kieskeurig en geheimzinnig, maar niet graag romantisch. Laat je niet te veel afleiden door je nieuwe vlam, maar denk ook eens aan dat ene familielid of die ene vriend(in) waar je al even niets maar van hebt gehoord. Koester deze mensen! Vergeet niet regelmatig de handjes te wassen en af en toe eens onder de douche te kruipen. De mensen waarmee je onder één dak woont, zullen het appreciëren.

Jouw quarantaine snack: banaan

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: netflix & chill

Jouw spirit animal: Richard Gere

Weegschaal (24 september – 23 oktober)

Weegschaal, jouw teken staat voor balans en harmonie. Zorg dus ook dat je tijdens deze quarantaine op zoek blijft gaan naar evenwicht. Het is in deze tijden soms moeilijk om je tijd goed in te delen. Sommigen raken maar niet begonnen aan hun schoolwerk, anderen kunnen enkel daar nog op focussen. Het is belangrijk dat jij niet in deze valkuilen valt. Neem aan het begin van je dag de tijd om jezelf voor te bereiden op een evenwichtige, stressvrije en prachtige dag. Over prachtig gesproken, jij apprecieert de mooie dingen het leven. Je houdt van kunst, van schoonheid. Misschien is dit wel de uitlaatklep die je zoekt! Ga aan het schilderen, het boetseren, het collage-maken. Of geeft jezelf een heuse make-over. Let natuurlijk op dat je geen onherstelbare schade aan je kapsel aanricht. De kosmos brengt nog een waarschuwing, gracieuze Weegschaal. Je houdt de relaties rondom jou ook graag harmonieus. Daardoor kan je soms vergeten voor jezelf op te komen, om conflict en onevenwicht te vermijden. Je intenties zijn nobel, maar cijfer jezelf niet helemaal weg. Het is niet altijd jij die zijn/haar leven moet gaan riskeren in de Colruyt. Jij mag ook soms het tv-kanaal kiezen! Sta op voor jezelf en je komt in volledige harmonie deze quarantaine door.

Jouw quarantaine snack: Chocolade met nootjes.

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: gaan shoppen.

Jouw spirit animal: Keizer Augustus.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Deze periode is echt niet eenvoudig voor jou, beste Schorpioen. Met je vastberaden wilskrachtigheid doe je het liefst je eigen zin en wil je nog steeds afspreken met je vrienden, ook al zegt Maggie dat je in uw kot moet blijven. Uiteindelijk wisten je vrienden je wel nog te overtuigen, samen met die agent en 250 euro boete. Dat zijn veel pintjes en Alma-maaltijden minder, helaas pindakaas. Je moeder heeft het je waarschijnlijk wel al eens gezegd, maar met die koppige kop van jou.. Enfin, je hebt je lesje nu wel geleerd en hebt het over een andere boeg gegooid. Je laat je emoties graag los tijdens het kijken van de zoveelste film, gezellig in je bed met een zak nootjes. Je probeert je schoolwerk wel goed bij te houden, maar vindt die online lessen toch maar niets. Gelukkig helpt je vastberadenheid je deze keer wel om te volharden in het zware leven der corona student. Daarnaast knettert het soms wel eens met je huisgenoten, maar met je sterk karakter weet je elke discussie naar je hand te zetten. Goed bezig!

De sterren waarschuwen je nog, Schorpioen. Niemand vindt deze quarantaine werkelijk leuk. Laat die wraakzuchtige gevoelens (en giftige angel) dan ook los om de frietchinees uit de buurt te saboteren, hij heeft er niets mee te maken.

Jouw quarantaine snack: pannenkoeken met kinnekessuiker

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: Een artikel schrijven voor de Hermes in naam van Team Cultuur, dat bespaart ons wat werk. Alvast bedankt he!

Jouw spirit animal: Maarten Luther

Boogschutter (23 november – 21 december)

Boogschutter, het zit jou niet mee in deze periode. Net als de pijlen die van jouw boog vliegen, ben jij rechtuit, krachtig en doelgericht. Je bent avontuurlijk. Je bent charismatisch. Helaas zijn het meeste van deze attributen compleet nutteloos als je hele dagen thuis moet zitten. Geen verre oorden om te verkennen. Geen nieuwe kennissen om indruk op te maken. Maar wanhoop niet dappere Boogschutter! Avontuur valt ook binnenshuis te beleven. Start een nieuwe hobby, leer een nieuwe vaardigheid. Verken oude dozen op zolder. Zoek insectjes in de tuin. Er valt zoveel te ontdekken Boogschutter, gebruikt je creativiteit! Ook je aangeboren people skills hoeven niet ongebruikt te blijven. Oefen wat nieuwe openingszinnen uit op je moeder. Start een Twitch-gamingstream. Overtuig je gezinsleden om al jouw klusjes te doen, want jij, kan elke persoon – zelfs je broers of zussen – om je vinger winden. Let echter ook op Boogschutter! Jij bent een vuurteken, passioneel en levendig! Laat je vlam niet uitbranden, blijft stralen zoals ook jouw kosmische beschermer doet: de zon. Gelukkig zit het weer ons wel goed mee in deze barre periode. Als je vlam dreigt te doven Boogschutter, ga wat zonnen. De stralen zullen je kracht geven.

Jouw quarantaine snack: Gebakjes (bh. Berlijnse bollen, dit is heel belangrijk Boogschutter!! Als jij een Berlijnse bol zou eten, zou het HELE UNIVERSUM uit balans zijn!!!!!!)

Wat jij als eerste moet doen na de quarantaine: seksueel contact hebben.

Jouw spirit animal: Lucie Debaere.

Geef een reactie