Hermes’ Grote Enquête

Het academiejaar begint stilaan aan zijn einde te komen… Enfin, het academiejaar in zijn gekende vorm is toch al gedaan. Onze redactie kon dit niet laten eindigen zonder onze lezers enkele prangende vragen te stellen via een enquête (een grote). Zeventig trouwe lezers vulden deze, zonder enige externe druk, in. En dan nu… DE RESULTATEN!

1. Hoeveel sterren geeft u de Hermesredactie?

Onze redactie kreeg van u gemiddeld 8,3/10 sterren, waar wij natuurlijk heel tevreden mee zijn. Maar liefst 37,1% gaf ons een 10/10 en ongeveer 85% van de invullers gaf ons een cijfer hoger of gelijk aan 7. Één enkeling gaf ons een 1/10. Wij willen nu niet kinderachtig overkomen, maar wat een loser is ons dat seg.

2. Grootste egotripper van de redacteurs?

U stemde massaal voor Alec als grootste egotripper van de Hermesredactie. Hij kreeg maar liefst 67,1% van de stemmen, terwijl Robbe 32,9% van de stemmen ontving. Zoals hijzelf al meende is Robbe dus inderdaad een erg bescheiden mens. Helaas had dit ook als gevolg dat Alecs ego nog groeide omdat hij nu ook nog eens iets gewonnen had in zijn leven.

3. Lievelingsrubriek in de Hermes

Met 61,4% van de stemmen is ‘Ik denk dus ik ben op HLN’ uitgeroepen tot de favoriete rubriek van de Hermes. Op de tweede plaatst strandde de persoonlijkheidstestjes met 22,9% van de stemmen, op de voet gevolgd door ‘Tante Carmens Roddelrubriek’ met 15,7% van de stemmen. Ten slotte sluiten ‘De Sprookjes van Studenterim’ en ‘Haiku’s’ het rijtje af met respectievelijk 7,1% en 5,7% van de stemmen.

4. Favoriete prof?

Op de vierde plaats staat, met 10% van de stemmen, ‘Ortwingozer’, die het vooral moest hebben van de stemmen van de eerstejaars. Lien Verpoest strandt op de derde plaats met 11,4%. Verder delen twee professoren, namelijk de lieftallige professoren Rodriguez en Meijns, de tweede plaats met elk 24,3% van de stemmen. Maar naar welk antwoord gingen de meeste stemmen? Jawel, u kon het al raden… Praktijkassistent Enrico! Hij werd met 30% van de stemmen verkozen tot favoriete prof, hoewel hij dit nog niet is. Toch is dit al een mooi opstapje naar een verdere carrière…

5. Eigenschappen van onze lezers

Met pijn in het hart moeten wij u helaas ook mededelen dat 48,6% van onze lezers blijkbaar lui is en maar liefst 25,7% nog eens bijzonder lelijk. (Dat laatste zagen we echter wel al aankomen.) Gelukkig kunnen wij u wel mededelen dat slechts 14,3% alcoholverslaafd blijk terwijl wij dit rond de 98% hadden ingeschat. Ten slotte bleek ook nog eens 5,7% studieverslaafd of een sloerie.

6.  Mooiste Hermesmoment van het jaar

Verder verkoos u als mooiste Hermesmoment van het jaar ‘Professor Verberckmoes die iets voor de Hermes wou schrijven’ (30%  van de stemmen). Professor als u dit leest… Wij hebben nog altijd niets ontvangen. Op de tweede plaats stond ‘Eerstejaars die niet voor de Hermes applaudisseren’ met 24,3% van de stemmen. Wat een snotapen. ‘De website die terug online ging’ kon overigens de bronzen medaille veroveren.

7. U beleefde de Hermes als…

Maar liefst 47,1% van de lezers vindt de Hermes een politiek neutraal blad, wat wij immers ook nog altijd zijn. Toch vond ongeveer 13% ons eerder politiek rechts, terwijl 37,1% ons eerder een links karakter toeschrijft.  Qua schrijffouten bleek het gemiddelde in het midden te liggen wat dus betekent dat de Hermes niet vol maar ook niet zonder schrijffouten staat. (Dat ligt natuurlijk aan de gastschrijvers eh, ah ja.)

8. Lekkerste drankje?

Voor deze vraag kon u kiezen uit de volgende 4 opties: cola, Chouffe, appeljenever en Cara. Het doet ons heel veel deugd dat u over het algemeen Cara het minst lekker vond, diegene die daarop stemde was waarschijnlijk diezelfde persoon die ons een 1 gaf bij de eerste vraag. De marginaal. Cola vond u al iets lekkerder, gevolgd door appeljenever en gelukkig stond Chouffe op de eerste plaats. Wij zijn trots dames en heren.

9. Spannend: Functie Onderwijs of Hermes?

U zat wellicht al een tijdje op het puntje van uw stoel voor deze vraag… En neen hoor, u zult niet ontgoocheld worden. Hermes won van Onderwijs, duh, met maar liefst 62,9% van de stemmen. Dus bij deze, nadat het eindelijk officieel is… Ellen, Pepijn: lekker puh.

10.  Wat ga je het meeste missen uit Leuven?

Uit de enquête bleek dat 42,9% van de geldige stemmen uitging naar het antwoord ‘mijn vriendjes’. Ook populair was de keuze ‘De Fak’ met 37,1% van de stemmen. Alec en Robbe zijn bovendien uitermate tevreden dat maar liefst DRIE personen ‘een fysiek exemplaar van de Hermes’ kozen. (1 persoon met ons niet inbegrepen, maar dat maakt nu niet uit.)

11. Wat ga je het minst missen uit Leuven?

Het Leuvense fenomeen waarvan u blij bent dat u het even niet meer moet aanschouwen zijn overduidelijk de L-Vakken. Dat antwoord won met maar liefst 77,1% van de stemmen!!!! Gevolgd door geslachtziektes met 8,6% van de stemmen en de Alma in de Valk met 5,7% van de stemmen. Enkele andere antwoorden verkregen tenslotte ook nog enkele stemmen.

12. Favoriete BV?

Johny Voners koos u massaal als uw favoriete BV. Hij won met een absolute meerderheid van 55,7% van de stemmen. Marc van Ranst en Frank Deboosere deden het ook niet slecht met elk 21,4%. Één enkeling verkoos Willy Sommers als zijn/haar favoriete BV. Dat was meer dan onze redactie had ingeschat. Toch zijn wij blij dat we blijkbaar ook 70-plussers bereiken met ons magazine!

13. Druk van de redacteurs?

Tot onze verbazing werd ongeveer 78% van u al verplicht om dingen leuk te vinden, delen, Hermes te ontvangen etcs. onder druk van de redacteurs. Wij zijn ontsteld, nooit hadden wij het gevoel dat wij u hebben verplicht. Aansporen? Ja. Verplichten? Niet echt. 35,7% daarvan werd onder druk gezet door beide redacteurs, 21, 4% alleen door Alec en 20% alleen door Robbe. Welnu als u dit bericht eens zou willen liken/ delen op facebook… Alvast bedankt.

Uw redacteurs,

De heren Alec Verhaeren en Robbe Verbrugge.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *