Corona en de drie studentjes

Zoals in de vorige edities gezegd, was bijna iedereen als kind wel dol op sprookjes. Toch hebben recente studies bewezen dat sprookjes minder aanslaan bij studenten. Dat onheilspellende fenomeen wou onze Hermesredactie tegengaan. Daarom passen wij sprookjes aan het studentenniveau aan en vandaar presenteren wij met trots het vijfde sprookje; ‘Corona en de drie studentjes.’

Er waren eens drie studentjes die tijdens het begin van de Coronacrisis in Leuven op kot bleven. Waarom denkt u waarschijnlijk? Wel deze drie, brave geschiedenisstudentjes waren het slachtoffer van een GODVERDOMSE paper waarvoor ze per se toegang nodig hadden tot de Leuvense boekencollectie. Elk van hun moeders spoorde hen aan ook nog in Leuven een sterk immuunsysteem op te bouwen (en uit de buurt te blijven van Chinezen) nu dat ze niet meer voor hen konden zorgen. Moeilijker gezegd dan gedaan. Het eerste studentje had immers een gigantische alcoholverslaving. Zodra hij in Leuven was aangekomen bestond zijn dag, buiten oude vrouwtjes in elkaar slaan voor wc-papier, uit  tien Duveltjes drinken. Ergens wel begrijpelijk dat het studentje daar troost in zocht aangezien zijn favoriete/ goddelijke Fakbar Letteren gesloten was. Het bleef echter een onverstandige beslissing vergelijkbaar met die van VIER om ‘Huizenjagers’ nog steeds uit te zenden. Dit gedrag verzwakte immers zijn immuunsysteem enorm. Want toen hij een uitstapje maakte, naar het kerkhof om het graf van de beiaardcantus te bezoeken, hoestte er immers een andere aanwezige toevallig in zijn richting en hupla de student had prijs! Niet veel later werd hij opgenomen in het ziekenhuis.

Zijn immuunsysteem verzwakte echter al snel doordat hij niet genoeg bewoog – zo als de doorsnee Letterenstudent- en hierdoor werd hij zwakker en zwakker.

Het tweede studentje was zijn tegenbeeld. Deze student was immers zo bang voor Corona dat hij uit voorzorgen zijn handen om de 5 minuten wou wassen en zichzelf opsloot op het toilet van zijn kot om toch maar zo weinig mogelijk kans te hebben besmet te worden. Aangezien hij darmproblemen had leek het toilet hem dan ook de veiligste optie en omdat hij niet van gisteren was, had hij al zijn ontleende boeken van de bib en eten in dezelfde ruimte geplaatst. Zijn immuunsysteem verzwakte echter al snel doordat hij niet genoeg bewoog – zo als de doorsnee Letterenstudent- en hierdoor werd hij zwakker en zwakker. Na twee weken op het toilet, was hij zodanig zwak dat hij het slot niet meer ontgrendeld kreeg. Voor zulke noodgevallen, zijn gal te spuwen op HLN.BE en zijn seksuele noden had hij gelukkig ook een gsm bijgehouden. Hij belde de politie in de hoop op een bevrijdingsexpeditie. Die kwam er ook, alleen had één van de agenten Corona en besmette de student zonder het zelf door te hebben. Dat waren al twee studentjes die een slecht immuunsysteem hadden opgebouwd.

Een vaccin werd al snel gevonden door een Belgische wetenschapper die door kersvers premier Raoul Hedebouw aangesteld was als hoofdonderzoeker van het Belgisch Anti-Corona Wetenschapsteam.

De derde en laatste student was de slimste van de groep. Hij had ook schrik van de grote, boze Corona maar bezat een beetje gezond verstand.  Handjes wassen, gezicht niet aan raken en hoofdzakelijk in zijn kot blijven (want Maggie meent het eh) zorgden ervoor dat hij niet makkelijk besmet kon worden. Bovendien at hij ook voldoende fruit en strekte hij regelmatig de beentjes door eens een toertje te gaan joggen waardoor zijn immuunsysteem zo sterk werd als een huisje van steen. Corona probeerde en trachtte toegang te krijgen tot de student maar keer op keer werd hij van de handen gewassen of kon hij de student net niet bereiken, hoe hard de ziekte ook zijn best deed. Weken verstreken en het Coronavirus kreeg minder en minder kans om mensen te besmetten. Geleidelijk aan kwam iedereen weer naar buiten en vlogen de eerste pintjes weer over de toonbanken van de fakbars, restaurants en dergelijke. Een vaccin werd al snel gevonden door een Belgische wetenschapper die door kersvers premier Raoul Hedebouw aangesteld was als hoofdonderzoeker van het Belgisch Anti-Corona Wetenschapsteam.  De bevolking was gered! Allez toch voorlopig, want in mei bleek de economie zo slecht te draaien dat de regering er niks beters op vond dan elke persoon naar de goelag te sturen. Ach ja EIND goed al goed.

Geef een reactie