De vijf ‘grootste’ Belgen aller tijden

België bestaat ondertussen al een hele poos. Ons kleine landje bracht grootse mannen en vrouwen voort die talloze belangrijke acties verrichtten en elk hun stempel op deze wereld konden drukken. Slechts vijf van die talloze helden konden een plaatsje claimen in dit artikel omdat zij toch net iets ‘grootser’ waren dan al die anderen. Bij deze dus de top vijf grootste Belgen allertijden:

5.  De Fluppe

De ‘Fluppe’, ook wel Koning Philippe genaamd, mag trots zijn op zijn vijfde plaats in deze lijst. Hoewel menig persoon wel eens grapt over zijn stijfheid, gebrek aan emoties, neus, Nederlands, smaak – vooral wat vrouwen betreft – en capaciteiten, mogen we best trots zijn op onze koning. Hij verwekte immers geen buitenechtelijke kinderen, koloniseerde geen enkel land, kaartte nog nooit met Hitler en veegde de grondwet niet aan zijn laars. Beste koning tot nu toe dus (laten we Albert I even buiten beschouwing)! Hij zorgde er trouwens voor dat er extra mondmaskers naar ons land kwamen ter preventie van Corona. Puik werk Fluppe!

4. Marina Wally

Op de vierde plaats hebben we de befaamde Marina Wally, dochter van Eddy Wally. Zij bracht de Vlaamse showbizz naar een heel ander niveau. U kunt ze onder meer kennen van grote hits zoals ‘Oh mon amour’ dat maar liefst drie maal werd afgespeeld op radio Maria in de laatste 35 jaar! Niet alleen kan ze prachtig ondermaats zingen, maar is ze, zoals de foto hier bewijst, ook nog eens uiterst lenig. Geef toe dat u het er ook wat warmpjes van krijgt, jawaddedadde. Haar plaats in de top vijf is dan ook dubbel en vooral dik verdiend.

3. Robin Groeseneken

‘Vive le roi!’ U hoort het hem zo al roepen. Deze Historiaan verdient het zelfs meer dan Marina Wally om een ‘grote’ Belg genoemd te worden (figuurlijk dan, want het is echt een klein ventje). Hij is o.a. bekend door zijn behaalde wereldrecord ‘om ter langst op het toilet zitten’, maar ook is doordat deze jongeheer de toekomstige en uitgehuwelijkte partner van kroonprinses Elisabeth is. Ocharme dat meisje, ze heeft de smaak van de papa. Zijn dictoriale trekjes en absolute grootsheidswaanzin maken hem dan ook tot mooie aanvulling in de lijst van Belgische monarchen. Helaas is hij de laatste 2 weken spoorloos verdwenen… Of hij is helaas gestorven of hij moest nog eens kakken.

2. Pierre Gobron en Chris Bauweraerts

Deze twee heren kent u vast niet van naam of gezicht… toch kent u hun goddelijke creatie. Namelijk een blond, lekker ding dat heerlijk proeft in de mond. Neen ik heb het niet over Tanja Dexters, maar over een blonde Chouffe! Ook wel gekend als het beste bier ter wereld en als u een andere mening hebt, is uw schoenmaat groter dan uw IQ. Dit Gods geschenk is trouwens voor de schappelijke prijs van 2,5 euro te verkrijgen in uw Fakbar Letteren. De tweede plaats hebben ze dus dubbel en dik verdiend! Hier kan Pater Damiaan een duimpje aan zuigen!

1. Commissaris Migrain

Van deze heldhaftige man heeft u vast wel al gehoord. Als commissaris en hoofd van de federale politie zorgde Migrain al voor de inrekening van talloos getuig zoals Abdesalam, een Roemeense drugsbaron en Willy Sommers. Mega Mindy, de trut die ze is, kreeg helaas vaak de credits toegeschreven, daarmee is hij ook de meest underrated  hero aller tijd.  Dankzij zijn appetijt tijdens de coronacrisis ging de Belgische economie overigens ook niet de volledige diepte in. Maar er is waarschijnlijk ook nog iets dat u nog niet wist! In zijn jonge jaren was hij immers beter bekend als ‘Mr. Proper’ op de flessen allesreiniger en tegenwoordig staat hij ook model als Michelinmanneke. Kort gezegd: een Belg om trots op te zijn met een verdiende eerste plaats op deze lijst!

Geef een reactie