Nuchter uitgaan

De zon is al even onder als ik van thuis uit naar Leuven fiets. Het is een aangename avond, met een zachte herfstbries. Na een lange dag studeren, moet het hoogtepunt van de dag nog komen. Vanavond is er weer een feestje georganiseerd in de Fak door Historia. Dat belooft…

Ik parkeer mijn fiets en berg mijn fluohesje op in mijn rugzak. Ik zie voor mij een groepje mensen al de trappen opgaan, waar ze gecontroleerd worden door 2 stewards in een rode jas. Ik toon mijn studentenkaart en knipoog even naar hen. Nadat ik mijn jas en tas heb weggezet, ga ik op zoek naar bekende gezichten. Na tussen de eerste groepjes door te lopen, zie ik enkele vrienden met wie ik had afgesproken. Ze hebben allemaal al een drankje in de hand: een Kasteel Rouge, een Chouffe, 2 pintjes en een Duvel. Ik besluit daarom snel ook iets te halen om te drinken en kies voor mijn favoriet: Orangina int fleske.

Na een paar verbaasde blikken voeg ik me weer bij mijn vrienden. De DJ speelt net een top schijfke, dus zingen we met luide stemmen mee. Ik begin te dansen, maar de meeste van men vrienden doen nog niet mee. “Nog niet zat genoeg, straks misschien!”, “Amai, zot dat gij zo kunt dansen! En gij zijt zelfs nog nuchter, hoe doet ge dat toch?”. Opvallend dat ik dit elke keer weer hoor, maar ik trek mijn schouders op en probeer van de avond te genieten.

Beatrice heeft net gemuild met die engerd van de aula!

Na een halfuur komen er nog enkele andere vrienden binnen met hun nieuwe mete- en petekindjes. Ik begin een babbeltje met eentje, maar wanneer hij vraagt waarom ik niet drink & ik hem antwoord wat mijn principes zijn, zoals het afsterven van je hersencellen en dat het ongezond is, ben ik zijn aandacht al kwijt. “Zonder alcohol kunt ge toch ni echt feesten in Leuven? Allee, wat hebt ge anders aan student zijn hier?” Ik wil zuchten en hem wijzen op de andere leuke dingen van het studentenleven, maar een ander metekindje was me te snel af en zei dat ze echter veel respect had dat ik niet dronk en zonder alcohol plezier kan maken. De twee uitersten bij elkaar, dacht ik bij mezelf.

De avond vlot gezellig verder: toffe babbels, geweldige muziek (duhhh) en veel gelach! Na een paar uur gaan de eerste vroege vogels al terug naar hun kot, maar ik ben nog lang niet van plan om naar huis te gaan. Een van mijn beste vrienden was net aangekomen en trakteerde me op een multivruchtensap – nadat hij even grapte of ik niet ook een fris pintje wou proberen. Gelukkig weten we beide al lang genoeg dat ik vasthoud aan mijn principes, no matter what. Wanneer hij me een half uur later een Orangina brengt, zeg ik dat hij me al heeft getrakteerd. “Ah echt? Maakt niet uit!”, zegt hij en hij haalt zijn schouders op. Een van de voordelen van aangeschoten vrienden, denk ik glimlachend en ik geniet van de gratis drank.

Ik kom net terug van het toilet, als een paar vrienden binnenkomen via de voorkant. Ze komen terug van de Oude Markt. “Weet ge wat er net gebeurd is? Beatrice heeft net gemuild met die engerd van de aula! En nu zijn die twee samen vertrokken…” Ik moet lachen, maar heb ergens compassie met Beatrice omdat ze het misschien niet allemaal besefte… ze was blijkbaar heel erg zat. We gaan terug naar boven en zoeken een plekje om te dansen, wanneer ik verrast word door een volle laag bier. De nadelen van veel alcohol om je heen: bierdouches.

De avond loopt op zijn einde en groepjes mensen verlaten de Fak. Mijn laatste vrienden zijn ook net de deur uit en ik sta op het punt om naar huis te vertrekken. Maar dan komt er iemand binnen in de Fak: mijn crush. Een goede reden om te blijven. We beginnen te praten en vertellen over onze avond; ze stond wat wankel op haar benen, dus leunde ze op mij. Zij was met wat vriendinnen op fakbartocht geweest, maar was hen onderweg verloren. Ik vertelde over wat mij allemaal overkomen was: het ambetante gesprek met dat petekindje, de dubbele traktatie en de bierdouche die ik gekregen had. Ik vraag of ze nog iets te drinken wil en bestel nog 2 shotjes voor haar. Ze kapt ze vlotjes achterover, maar valt half van haar barkruk en ik vang haar snel op. Ze kijkt in mijn ogen, ik buig mijn hoofd wat dichterbij naar haar…

… Waarna ze op mijn schoenen spauwt. Ik houd haar haren naar achteren en wenk de avondverantwoordelijke om iets te halen om het op te kuisen. Nadat ze klaar is, geef ik haar een glas beter. Ik begeleid haar naar haar kot, want ze kon nog met moeite recht staan op haar eigen benen. Toch fijn om nuchter te zijn, zodat je kan oppassen voor je vrienden die te ver weg zijn

Ik zet mijn fietslampjes aan en vertrek naar huis. Het is al voorbij vier uur en moet al over vijf uur in de aula zitten voor de les. Gelukkig ben ik nuchter, dan heb ik alleszins geen last van een kater.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *