Onthaal onthaalt u, de eerstejaar.

Dag allerliefste eerstejaars!

Eerst en vooral een dikke proficiat! Dat jij hier nu de eerste Hermes van het jaar aan het lezen bent, betekent dat jij als brave student in een van de eerste lessen van het academiejaar zit. Hoera! Omdat deze drukke eerste weken soms wat spannend en overweldigend kunnen zijn, staat Historia’s team Onthaal helemaal klaar om jullie wegwijs te maken in dé studentenstad van België. Door de welgekende corona-maatregelen ziet jullie eerste academiejaar er misschien anders uit dan jullie hadden verwacht, maar niet getreurd, team onthaal heeft ook in deze tijden een lijstje met what to do’s in Leuven klaarstaan voor jullie.

  1. Ontdek de langste toog van Europa en de vele leuke restaurantjes in Leuven.

Leuven heeft veel te bieden, maar vooral voor studenten is de langste toog van Europa een place to be. Door de coronamaatregelen blijven de café’s wel maar open tot 1 uur, maar ook overdag is De Oude Markt van Leuven een bruisende plek vol leven waar altijd wel iets te doen is. Maar vergeet zeker niet: alles is goedkoper en leuker in Fakbar Letteren. (De beste fakbar van Leuven en iedereen die iets anders beweert, liegt.)

  1. Voor de avontuurlijke onder ons: doe een escaperoom of ga lasershooten

Op de Blijde inkomststraat 103 of Margarethaplein 8 kan je terecht in enkele spannende escape rooms voor een uurtje vol opwinding en hilariteit. Dit is de perfecte teambuilding voor jou en je nieuwe vrienden. Je kan een namiddag gaan lasershooten op de Bondgenotenlaan om even alle drukte en taken te vergeten.

  1. Voor de minder avontuurlijke: leer koken, ga naar de cinema

Natuurlijk hebben wij ook aan de iets minder avontuurlijke studenten gedacht. Voor hun heeft Leuven evenzeer veel activiteiten in petto. Je kan een film gaan zien in de Kinepolis of in Cinema Zed ( waar je trouwens korting krijgt met een KULeuven Cultuurkaart.) Of je kan nieuwe, gezonde en studentvriendelijke recepten leren koken. Hiervoor kan team Onthaal jou enkele leuke instagram profielen leren kennen die dit proces enkel nog leuker en gemakkelijker maken: @gezonderecepten, @leukerecepten_nl. Ga natuurlijk zelf op onderzoek en experimenteer veel in de keuken.

  1. Leer je nieuwe studentenstad kennen door een wandelingetje te doen (by night)

Leuven is een prachtige stad die ook menig toerist aantrekt. Het zou een zonde zijn om tussen alle opdrachten en lessen door dit niet meer op te merken. Maak eens een wandeling langs alle mooie gebouwen en parken. Leuven wordt nog mooier eens het wat donker begint te worden. Leuven by night is dus zeker een aanrader.

  1. Ga mee op onthaalweekend 9-11 oktober.

Het fameuze onthaalweekend is ideaal om leuke mensen te ontmoeten, prille vriendschappen te versterken, op cantussen te oefenen en de werking van onze kring van heel dichtbij te leren kennen; een niet te missen evenement dus! Schrijf je zeker snel in voor 7 oktober via de link die verschijnt in onze facebookgroep en kom met ons mee naar Sint-Joris Winge van 9 tot 11 oktober voor een corona-proof weekend vol sfeer.

  1. Vergeet je niet in te schrijven voor de peter-/meteravond

Als je je nog altijd niet volledig op je gemak voelt in studentenleven, of je wilt graag wat extra hulp met je lessen en papers, of je wilt gewoon nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken, dan kunnen wij de peter-/meteravond alleen maar aanraden. Op deze onvergetelijke avond op woensdag 14 oktober word jij als eerstejaars gekoppeld aan een ouderejaars die je in al deze zaken wegwijs kan maken. Kan je niet aanwezig zijn op woensdag 14 oktober, maar wil je wel graag een peter of meter, geen probleem! Schrijf jullie allemaal maar snel in via de link op onze facebook pagina. En ouderejaars die dit artikel lezen, vergeet jullie zeker niet in te schrijven om meter of peter te worden van een geweldig leuke eerstejaar. Hopelijk zien we jullie daar massaal, maar zoals altijd, corona-proof.

  1. Maar vooral: geniet van het student zijn.

Heb je nog vragen of problemen, je mag ons altijd contacteren op Messenger via Noa Wijns of Hannelore Braeken. Of mail naar onthaal@kringhistoria.be.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *