Hey Leuven? Can we go thrift shopping?

Vintagekleren zijn weer helemaal in, of het nu een jaren 90 sweater is of een old school jas: alles wat er ´´oud´´ uitziet dezer dagen is hip en trendy. Je moet maar op Instagram of Tik Tok kijken om te zien hoe populair de vintage stijl wel niet is tegenwoordig.  Veel mensen willen zich nu ook zo kleden ( want ja, we zijn tenslotte allemaal kuddebeesten zonder eigen mening), maar wat zijn nu de beste locaties (in Leuven) om je volledig te restylen tot een stijlvolle vintage boy/girl?

Belangrijk om te weten voor je begint met thriftshoppen is dat geluk een enorm belangrijke factor is bij het thriften. Als er die dag niets hangt want je aanstaat, geef de moed dan zeker niet op en ga een week later zeker terug. De collecties worden vaak vervangen en dus zijn er vaak nieuwe koopjes te doen. Langs de andere kant betekent dat ook dat als je een kledingstuk ziet dat je aanstaat, je het best meteen meeneemt

Eerst en vooral is er de bekendste tweedehandswinkel van Leuven: The Think Twice. Je vindt deze terug in het begin van de Diestsestraat.  Voor wie op zoek is naar een old school (marginale) jas, jeans broek of heavy metal t-shirt: This is the place to be! Persoonlijk vind ik dat de T2 hoofdzakelijk vrouwelijke kleding heeft, maar voor jongens valt er zeker ook iets leuks te vinden! Prijs-Kwaliteit verhouding zit ook heel goed bij deT2. Belangrijke tip: De week voor ze hun nieuwe collectie invoeren, doen ze een hele week oplopende kortingen, met aan het einde van de week alles aan 1 euro! Wanneer deze eurodagen zijn hangt op een papier op de deur, dus zeker een foto van nemen! Voor 1 euro kun je letterlijk geen miskoop doen (of het moest een pull van Babylon zijn)

We zijn tenslotte allemaal kuddebeesten zonder eigen mening.

Als tweede hebben we The Vintage Factory, Diestsestraat, tegenover de Bershka.  Deze, recent opgerichte,  winkel is de ideale plek voor die old school Hawaii hemdjes en de felbegeerde vintage pullen. Als je geluk hebt hangen er ook sweaters, al is dat best zeldzaam. Hier is de verhouding mannen/vrouwen al wat meer gelijk, dus voor iedereen wat wils! Een groot pluspunt aan deze winkel is dat ze ook platen verkopen dus daar vallen voor de liefhebbers van Lp´s zeker ook koopjes te doen. Vintage factory kan, zeker voor merkkledij, iets duurder uitvallen dan de T2, maar op zich nog steeds wel goed betaalbaar voor de, altijd geldproblemen hebbende, student.

De laatste vintagewinkel die ik zeker kan aanraden is The Riot, Diestsestraat, tegenover de Bristol. Na een tijdje te zijn weggeweest is ze nu helemaal terug en groter dan ooit tevoren! Nu ze zich op hun nieuwe locatie gesetteld hebben, is er veel meer plaats om hun uitgebreide collecties op te hangen. Persoonlijk is dit mijn favoriet, omdat ik in de Riot al mijn beste aankopen heb gedaan. Je vindt er het snelste exclusieve old school kleren en soms van echt dure merken, dus als dat je ding is, zeker naar daar gaan! Ze hebben ook een uitgebreid assortiment aan accesoires, zoals tassen en petten. Wat prijs betreft vallen ze te vergelijken met The Vintage Factory.

Ik hoop dat de geïnteresseerden onder jullie nu al beter weten waar ze kunnen beginnen met thriften. Ikzelf ben in ieder geval grote fan en kan het alleen maar aanraden!

Veel succes!

Stanne

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *