Hoe herken je…een boomer?

Daar zijn ze weer: de boomers. In elk debat, of het nu op de klassieke of sociale media is, sluipen ze binnen om iedereen even te frustreren met hun polemische uitspraken. Nooit is iets goed genoeg, het is ofwel te veel ofwel te weinig en het is haast altijd de schuld van de andere (jongere) generaties. Ze staven meestal hun stellingen door gewoonweg te wijzen op het feit dat ze ouder zijn dan de rest: waarheden en wetenschap hebben ze niet nodig. Maar wat maakt nu een boomer? Immers, niet iedereen die geboren is tussen 1947 en 1964 is gewoonweg een boomer. Om de boomer te kunnen spotten in je dagdagelijkse leven, geeft de Hermes enkele puntjes waarmee je hem of haar naadloos kunt spotten!

  1. De persoon refereert naar een historische gebeurtenis die hij/zij nog nooit heeft meegemaakt

“Jullie klagen nu om jong te zijn tijdens een pandemie, maar beseffen jullie wel hoe het was om jong te zijn geweest in het midden van de Tweede Wereldoorlog?”

“Seg seg, de oudere bevolking heeft toch ook de jongere bevolking geholpen toen die laatste massaal begon te bezwijken aan de Spaanse Griep!”

2. De persoon verheft zijn/haar eigen generatie naar een soort mythische status

“Wij hebben feitelijk muziek uitgevonden”

“Gelijkheid en democratie is pas begonnen toen wij de handen in elkaar sloegen om de wereld een betere plaats te maken

3. De persoon is ervan overtuigd dat hij/zij voorrang krijgt in nagenoeg elke situatie, gewoonweg omdat hij/zij ouder is

“Wij zijn ouder en bijgevolg wijzer, onze stem in een debat telt meer dan die van de naïeve jongeren.”

“Is het goed als ik even voorsteek? Ik heb het namelijk enorm druk.”

4. De persoon heeft een hekel aan jongeren die voor hun rechten opkomen, ook al zijn ze daar zelf mee begonnen

“Die jongeren van nu komen op straat voor zulke absurde dingen als het klimaat en racismebestrijding. Wij protesteerden in onze tijd nog tegen dingen die ons écht aangingen, zoals de Vietnamoorlog en nucleair arsenaal aan de andere kant van de wereld.”

“Jongeren van nu moeten eens leren om tevreden zijn met wat ze hebben! Toen wij vroeger onze zin niet kregen zwegen we gewoon braaf, of staken we het Leuvense rectoraat deels in brand.

5. De persoon kan zijn/haar ongelijk niet toegeven en reageert oftewel door inconsistente zinnen te schreeuwen oftewel door stil en grommend zijn/haar afkeur te laten merken

“Gelle jongeren…!!! Dat is dus altijd weer van ’t zelfde he, in mijnen tijd…!!! Gelle weet ni wat da dis, zo…! Godverdomme!!!”

*mompel, mompel, mompel* “…in mijnen tijd…” *grom, grom, grom

6. En ten slotte, de persoon veralgemeent situaties voortdurend

“Studenten dragen nooit hun mondmaskers. Ik heb namelijk een keer gezien in de winkel dat zo’n jongere effe zijn mondmasker uitdeed, schandalig!”

“Een fakbar in Leuven besloot om preventief te sluiten omdat twee mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Toont wederom de jeugdige losbandigheid en onverantwoordelijkheid van die generatie hè!”

*bron foto: Photo News

The following two tabs change content below.

alec.verhaeren

Laatste berichten van alec.verhaeren (toon alles)

alec.verhaeren
alec.verhaeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *