Hermes presenteert: DE HISTORIA POP POLLS!

Naar jaarlijkse traditie vond ook dit jaar het kerstetentje van Historia plaats. Door ons allen bekende omstandigheden moest dit echter digitaal gebeuren. En wie kerstetentje zegt, zegt natuurlijk ook de Pop Polls. Geschiedenisstudenten konden immers verschillende vragen invullen om te kijken wie o wie van Historia een bepaalde eigenschap of kwaliteit belichaamt.

Prof en vak

Als favoriete prof verkozen jullie massaal de lieftallige Magaly Rodriguez. Bekend van vakken zoals ‘Geschiedenis van de Nieuwste Tijd’ of ‘Inleiding in de historische praktijk’. Zij werd op de tweede plaatst gevolgd door de mediëvist Jelle Haemers. Professor Middeleeuwen Ortwin Huysmans mocht het lijstje afsluiten. Zijn vak echter werd dan weer verkozen als het leukste. Hierna strandden respectievelijk ‘Geschiedenis van de Nieuwste Tijd’ en ‘Geschiedenis van Griekenland en Rome’.

Meest enthousiaste eerstejaar

Ook de vaste Pop Poll voor de eerstejaars werd dit jaar opnieuw uitgeraakt. Eliana Smits en Stanne Smedts grepen nipt naast de overwinning met respectievelijk de derde en tweede plaats. Yasmine Mezgouti wist deze immers te veroveren.

Sympathieke en beloftevolle Historianen

Onze kring wordt vanzelfsprekend gekenmerkt door sympathieke en beloftevolle Historianen. Zo won Cédric Duchenne de sympathiekste Historiaan gevolgd door Karel Vranken en Anna Durnez. De twee laatsgenoemde wisten echter ook beiden de tweede plaats te bemachtigen in de categorie ‘Meest Beloftevolle Historiaan’. Kasper Nollet eindigde in die categorie trouwens derde. Onze Onderwijscoördinator kon echter de titel beloftevol officieel opeisen.

Allerlei soorten schimmels

De Pop Poll voor Bibschimmel ging dit jaar, en vele vorige jaren, naar Celien van Hoeymissen. Gert Van Den Berghe wist de tweede plaats te bemachtigen. Eva Druyts en Robin Groesenken sloten gezamenlijk het rijtje af op de derde plaats. Er zijn echter ook heel wat schimmels in de Fak terug te vinden. Bij uitstek bleek dit Lorens Huijsegoms te zijn gevolgd door Cas Vanbergen en Jarne Mombaerts.

Knappe snoetjes

Verschillende Pop Polls hadden op deze categorie betrekking. In eerste instantie werd ‘Meest Begeerde Vrijgezel’ uitgereikt. Die wisten Cédric Duchenne en Kaat Engelen samen te bemachtigen. Onze Hermesredacteur Robbe Verbrugge wist de tweede plaats te veroveren en Siemen Vanderhaegen, maar ook Vincent Debeaussaert konden zich baas maken van de derde plaats.

Ook geen gebrek aan babes bij Historia. Hannelore Braeken werd immers verkozen als dè babe van Historia. Noa Wijns en Kaat Engelen mogen er echter ook zijn! Zij sloten het rijtje aan met de tweede en derde plaats. Onze redacteur Alec Verhaeren kreeg een eervolle vierde vermelding. Zijn ego was dus gestreeld.

Naast babes zijn er ook immers heel wat hunks. Cas Vanbergen (ook bekend als het ‘Boormachine’) werd verkozen als nummer 1. Pieter Fransman en Jarne Mombaerts kregen samen de tweede plaats. Redacteur Robbe Verbrugge strandde dan weer op de derde plaats.

Niet alleen de snoetjes van onze Historianen zijn overigens knap! Heel wat kontjes vielen ook in de smaak. Vooral het kontje van oud-vice-praeses Michael Owusu Ansah. Op de tweede plaats eindigde Hannelore Braeken en Kasper Nollet mocht het rijtje afsluiten

Historia koppeltjes

Als schattigste koppeltje werden Marie Bossuyt en Pieter Fransman verkozen. Op de tweede plaats kunnen we Jarne Mombaerts en Sofie Servaes terugvinden. Last but not least konden Mats Verweerden en Sigrid Justens een plekje bemachtigen.

Markus Breugelmans en Kaat Engelen werden dan weer aangewezen als toekomstig koppeltje. Ook Casper Van Waesberghe en Robin Oscar Spruyt zouden binnenkort elkaar de liefde verklaren van op de tweede plaats. Michael Owusu Ansah en Vincent Debeaussart waren dan weer trots op hun derde plekje.

Moppentappers en roddelaars

De grappigste Historiaan was dit jaar Menno Tonni (schijnt zijn moppen van de Hermes te pikken ma bon.) Kasper Nollet en Robin Groesenken bleken ook een portie gezonde humor te hebben. Verder werd – zoals verwacht- Noa Wijns uitgeroepen tot grootste roddelaar. Robin Groeseneken en Eva Druyts mochten het rijtje afsluiten.

Toekomstige praeses en Historia’s daddy or mommy

Misschien is de praeses Pop Poll waarnaar jullie het meeste uitkeken! Cédric Duchenne wordt waarschijnlijk onze praeses volgend jaar aangezien hij de eerste plaats kon veroveren! Eva Druyts en Kasper Nollet konden respectievelijk de tweede en derde plaats bemachtigen

De daddy van Historia bleek dan weer Karel Vranken te zijn. Celien Van Hoeymissen en Ellen Van Laer mochten zichzelf ook wel ‘mommy’ noemen.

Sportievelingen en trendsetters

Sooi Wuyts wist de titel van meest sportieve Historiaan te bemachtigen. Zijn medesportverantwoordelijke Markus moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Op de derde plaats eindige Lucas Thijs.

Daarnaast werd Kaat Engelen als meest modieuze Historiaan aangewezen, gevolgd door Margot Coenen en Celien Van Hoeymissen.

Zatte en slechte drinkers

Historia won onlangs de Kringenzuip en telt dus heel wat zuipschuitjes. Sommigen kunnen echter niet goed tegen de drank. Robin Groeseneken kon zichzelf op het kersetentje met het meeste aantal stemmen als ‘Slechtse Drinker’ kronen. Kasper Nollet en Noa Wijns behaalden de tweede en derde plaats.

Diegene die dan weer het meeste van het padje afwijken en soms al eens wat zatjes zijn bleken vooral Lorens Huijsegoms en Jarne Mombaerts. Zij behaalden respectievelijk de eerste en tweede plaats. Door verkiezingsfraude en RIGGED elections behaalde onze altijd sobere Hermesredacteur Robbe Verbrugge de derde plaats.

De grootste onhandige liveles-skipper

Raar maar waar. Onze Onderwijscoördinator Ellen Van Laer werd verkozen tot grootste liveles- skipper. Lorens Huijsegoms en Mats Verweerden kregen de tweede en derde plaats.

Ellen bleek ook de meest onhandige Historiaan. Menno Tonni en Kasper Nollet bleken deze kwaliteit ook te hebben en kregen de tweede en derde plaats.

Leukste duo’s

De eerste duo-Pop Poll was beste peter / meter – petekindje/metekindje-duo. Deze titel ging massaal naar Margaux Braeckevelt en Joris Bas. Op de tweede plaats stonden twee duo’s. Aan de ene kant Noa Wijns en Stanne Smedts en aan de andere kant Anna Durnez en Bente Ooms. Robbe Verbrugge en Stef Housen sloten het rijte af met de derde plaats.

Maar er was ook nog een Pop Poll voor leukste duo! Op de derde plaats kon je de onthaalbabes Noa en Hannelore terugvinden! Robbe Verbrugge en daddy Karel Vranken wisten de tweede plaats te bemachtigen. En wie was er eerste? Jawel! Onze Hermesredactie! Robbe Verbrugge en Alec Verhaeren werden uitgeroepen tot leukste duo. Wij zouden in eerste instantie graag onze mama en papa, vrienden en Historia willen bedanken voor deze eer. Allez eigenlijk kon ons dat niet veel schelen. Maar bon.

The following two tabs change content below.

Robbe Verbrugge

Laatste berichten van Robbe Verbrugge (toon alles)

Robbe Verbrugge
Robbe Verbrugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *