De Grote Halverwege-Het-Academiejaar Hermesenquête: de resultaten

Onze jaarlijkse grote Hermesenquête was wederom een succes. Dit jaar vulden maar liefst 81 trouwe en wat minder trouwe Hermessers onze enquête in. Een record qua absoluut aantal invullers. In dit artikel delen wij met waar genoegen de resultaten met u.

1. Sterren voor onze redactie

U gaf onze redactie gemiddeld 8,4 sterren op 10. Een vooruitgang van 0,1 ster ten opzichte van het jaar daarvoor. Maar liefst 35,8 procent gaf ons een 10/10. Een trouwe Hermesser gaf ons ook een 1 en een ander een 3. Wij weten echter dat dit per ongeluk was, net zoals al die andere die ons een lager cijfer dan 10 gaven. Dus eigenlijk behaalde onze redactie wel de verwachte 10 sterren. Bedankt!

2. Wie is er nu de hoofdredacteur?

Het is geen geheim dat zowel Robbe als Alec zichzelf wel al eens hoofdredacteur noemen. Wel, nu is het officieel! Robbe werd verkozen tot hoofdredacteur met 41 stemmen en klopte zo Alec met het verschil van 1 stem. Dus Alec bij deze: ik heb het u altijd al gezegd eh.

3. Favoriete Hermesrubriek

Wederom werd ‘Ik denk dus ik ben op HLN’ verkozen tot de lievelingsrubriek. 48,1 procent van de invullers gaf aan dat deze één van hun favorieten was. Het persoonlijkheidstestje werd door 30,9 procent aangeduid en Robbes Hartenrubriekje door 27,2 procent. Tevens behaalde de roddelrubriek 13,6 procent en het voorwoord vreemd genoeg maar 4,9 procent.

4. Welke politiek of historisch figuur past bij onze redactie?

Tito van Joegoslavië bleek de verpersoonlijking van de Hermes en verkreeg 21 procent van de stemmen. Koen Geens en Kristof Calvo volgden op de tweede plaats met 19,8 procent van de stemmen. Duidelijk dat ons publiek ons dus eerder links inschat.

Een reactie van redacteur Alec: ‘IK PIK HET NIET DAT MEN MIJ UITMAAKT VOOR LINKSE SOS! VLAANDEREN ONAFHANKELIJK EN WEL NU!’.

Dat gezegd zijnde hebben we dat linkse weer wat gecompenseerd.

5. Seks met andere kringen

Als het op in bed duiken aankomt met iemand van een andere kring, wou maar liefst 33,3 procent van jullie het bed induiken met iemand van ‘De Gebedskring van Protestantse Gemeente Waddinxveen’. Maria (85) van Waddinxveen reageert verheugd: ‘Ik ben blij dat studenten de oudere generatie toch nog sexy inschatten. Op een oude fiets moet je immers leren rijden. Allez nadat ik mijn gebit heb uitgedaan eh’. Vervolgens wou maar liefst 23,5 procent – om begrijpelijke redenen en volgens het doopgebod- in bed duiken met Babyloniërs. Mecenas verkreeg 18,5 procent van de stemmen. Vervolgens Alfa met 17,3 procent, Musicologica met 4,9 procent en Eoos met 2,5 procent (hahaha de losers).

6. Uw mening over de Kampioenen

Wij vroegen ook uw mening over de Kampioenen. Een absolute meerderheid van 51,9 procent verzocht op vriendelijke wijze dat Robbe zijn fucking bakkes moet houden over de Kampioenen. Toch wou ook 33,3 procent op Kampioenendate met hem. Aan die 1/3: u kunt altijd uw cv en een volledige gele briefkaart doorsturen naar Hermes@Kringhistoria.be en wie weet kan dat voor u geregeld worden. 14,8 procent heeft zich onthouden.

7. Nutteloze Historianen

Sport werd met 44,4 procent aangeduid tot de meest nutteloze functie van Historia. HAHAHHA nu zijn wij dit eindelijk niet meer officieel! Wij behaalden immers maar 21 procent. Gevolgd door Onderwijs met 14,8 procent, de praeses met 13,6 procent en Onthaal met vreemd genoeg maar 5 stemmen en dus 6,2 procent (hier is waarschijnlijk iets mis gelopen in de stemming).

8. Uw gevoel in de lockdowns

Onze redactie is toch wat geschrokken van het antwoord op deze vraag. Ongeveer 46 procent van onze lezers moest al heel wat wenen of voelt zich depressief. 39 procent geeft dan weer aan bijzonder geil te staan. Ons leespubliek bestaat dus voornamelijk uit overgeile depressieve emo’s. Zo redacteurs, zo leespubliek. 14, 8 procent voelde zich ook lelijk.

9. Op welke schijf nog eens naar de kl*te gaan?

25 van jullie bleken massaal te hunkeren naar Mr. Brightside in de Fak. 19 hoopten dan weer op een danspartij op Hips Don’t lie. Gevolgd door 14 stemmen voor Atje voor de sfeer, 12 voor Piano Man en 11 voor L’Amour Toujours.

10. Figuren in onze Belgische politiek

Als Bart Peeters, Marc van Ranst, Mia Khalifa, Sam Gooris en Nielas Destadsbader met een partij zouden meedoen aan de verkiezingen zou Bart Peeters de grote winnaar zijn met 1/3de van de stemmen. Pornoster Mia Khalifa zou ook eventueel een ministerpost kunnen bekleden met 27,2 procent van de stemmen. Sam Gooris deed het ook niet slecht met 24,7 procent van de stemmen. Om begrijpelijke redenen kregen Marc van Ranst en Niels maar luttele procenten.

11. Figuren die jullie ergeren

In deze categorie stemden jullie massaal voor Cemi. Zij kregen 34,6 procent van de stemmen. Onze favorie… – sorry ik krijg het zelfs voor de grap ni over mijn lippen- rector Luc Sels deed het ook niet slecht met 27,2 procent van de stemmen. Allez ni slecht in deze poll eh, dit ging niet over zijn beleid. Trump, Marc van Ranst en Wilmès sloten het rijte af.

12. Stond de KuL dit jaar achter ons?

80 procent van jullie zeiden ‘JUST NIKS JONG, DA BELEID TREKT OP NIKS EN WIJ MAAR AFZIEN EN WENEN EN ZWOEGEN! HET IS GODVERDOMME GENOEG GEWEEST’. Bij deze nog eens een warme oproep om eens deftig beleid te voeren. Paar mensen tikten ook per ongeluk ja of geen mening aan.

13. Naar welk evenement kijk je uit als corona weg is?

Marginale avond bleek, terecht, jullie favoriet met 27,5 procent van de stemmen. Dit werd gevolgd door het cantussen met 21,3 procent van de stemmen en het Galabal met 20 procent van de stemmen. Vervolgens kreeg decadente avond nog 6 stemmen, Historia’s first tuesday 5 stemmen en onze fysieke Hermesredactievergadering toch de volle 2 stemmen. Als die 2 stemmers komen op onze volgende redactievergadering, is dan ook ineens het record van aantal opdagende mensen gebroken.

14. Werkpuntjes voor onze redactie

De meeste van jullie namen de gelegenheid om bij deze vraag ons een mooi complimentje te geven. Wij appreciëren dat enorm. Sommigen maakten hier ook een dom mopje of opmerking (@WoutCordier). Buiten één enkele volledige brief met opmerkingen was er niet echt kritiek te bespeuren.  We zijn jullie dan ook enorm dankbaar <3.

PS: diegene die aangaf een crush op Alec te hebben mag hem iets sturen, hoewel het me niet zou verbazen als hij dat zelf had ingestuurd.

15. Hermesmoment of -quote van het jaar

39,5 procent verkoos Alec die super stuntelig aan de eerstejaars de eerste Hermes aankondigde… Amai dat was genant… Ma echt.. Allez Alec da was echt ni oké…. Ik zou hoofdredacteur Robbe dat vanaf nu laten doen. 32,1 procent verkoos de befaamde BAAAAAAAAAAAAH uitspraak dan weer. Gevolgd door 13,6 procent die onze overwinning als favoriete duo in de Pop Polls verkoos. Boreke van vijf behaald 3,7 procent, zat gezever 5 procent en boos gezever 6,2 procent.

Onze conclusie van deze enquête: jullie staan allemaal overgeil en willen Bart Peeters als premier.

The following two tabs change content below.

Robbe Verbrugge

Laatste berichten van Robbe Verbrugge (toon alles)

Robbe Verbrugge
Robbe Verbrugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *