De ultieme Christmas Gift-guide: het beste cadeau op basis van je favoriete professor!

Eva Druyts

Alsof examens nog niet genoeg stress bezorgden, is de kerstperiode ook de tijd van “helpt! Wat moet ik nu weer voor hun Kerstmis kopen?!”. Geen zorg, als zelfverklaarde retail-therapist weet ik exact wat jij nodig hebt. Deze gift-guide zal je de allerbeste cadeautips geven op basis van jouw of je vriend(in) hun favoriete docent. Want zeg nu eerlijk, wat zegt er meer over een persoon dan hun favoriete professor? Ga snel het lijstje af en kom het te weten!

Verberckmoes: koffie/chocomelk set

Welke heerlijke godendrank werd verspreid tijdens de Nieuwe Tijd? Juist ja, koffie en chocomelk! Verberckmoes-fans zijn echte genieters. Met een lekker kopje koffie onder een zacht dekentje naar de warme stem van Verberckmoes luisteren, terwijl je zachtjes wegdroomt over verre volkeren in Amerika of zuid-oost Azië, wat heeft een mens nog meer nodig. Is een van je vrienden een echt moesjeskindje? Geef hen dan een mooie mok met een pakje koffie of een stick chocomelk cadeau!

Ortwin: de bijbel

Voor de lezers die lid zijn van de beruchte Ortwincult binnen Historia: deze is voor jullie! Zoals zovelen onder jullie al weten horen Ortwin en de Kerk bij elkaar als peanut butter en jelly, macaroni met kaas, Kasper en Lord of the Rings… Na het lezen van deze vintage literatuurhit ben je helemaal mee in de denkwereld van je favoriete venetiaans blonde professor! De perfecte voorbereiding om hem om ver te kunnen blazen met je examen Middeleeuwen, of om bij weg te zwijmelen over de toekomstige discussie-date van je dromen.

Magaly: Spaans van A tot Z

Je hebt twee soorten studenten binnen geschiedenis: studenten met een crush op Ortwin en studenten met een crush op Magaly. Maak eens echt indruk op je favoriete professor en blaas haar omver door haar in haar eigen prachtige taal de oliecrisis van de jaren ’70 uit te leggen. De zangerige en warme klanken zullen je op een verre reis naar de prachtige bergen en azuurblauwe meren brengen die Ecuador rijk is. Oh, wat hebben we er toch voor over om Magaly’s teachers pet te kunnen zijn! 

Enrico: ps5 + fifa 21

Over Zuid-Amerikaanse hartendieven gesproken, wie kan er nu Enrico vergeten! Hopelijk hou je niet van stilzitten, want met deze jongeheer is het sport de hele klok rond. En niet zomaar elke sport, voetbal welteverstaan! Nodig je lievelingspraktijkassistent wanneer je hem een laatste mail omtrent je paper stuurt eens uit voor een gezellig potje fifa op de playstation. Gegarandeerd krijg je een guitig knipoogje in de reply!

Marc Hooghe: The crime book

Ook een echte fan van true crime zoals professor politcologie Marc Hooghe? Dan verdient dit boek de prime spot op je boekenplank! Alles wat je wilt weten over illegale praktijken verzameld in 352 pagina’s vol spanning. Deze is niet voor de brave kindjes!

Vandorpe: leopard faux fur coat

Waar zijn die tijden dat de aula nog opgewekt kon worden door de frisse modieuze verschijning van onze allerliefste professor Katelijne Vandorpe? Niets in deze online les tijden kan een volwaardige vervanging vormen voor deze onmisbare experience, maar zelf een stijlvolle mantel kopen komt toch al wat in de buurt. Volg je laatste lessen Griekenland en Rome mee in absolute stijl met een Vandorpe-geïnspireerde luipaardprint-jas. Haar vak mag dan wel ouderwets zijn, haar stijlgevoel is dat absoluut niet!

Koenraad Brosens: houtlijm

Dacht je nu echt dat er hier een wandtapijt ging staan? Alsof deze man nog niet genoeg wandtapijten heeft. Omdat je echt wel een unieke indruk wilt maken, en dit waarschijnlijk niet gaat lukken met je niet zo uitgebreide kennis van digitale geletterdheid (lets be honest here), is houtlijm you’re way to go! Niemand vergeet ooit nog hoe gepassioneerd professor Brosens kon vertellen over de verslavende geur van vers gelijmd hout. Koop jezelf een tubetje houtlijm, en koester zo de herinnering aan deze onvergetelijke man voor altijd in je hart.

Jelle Haemers: marsepein

Naast de al eerder opgenoemde Middeleeuwen-hunk is er natuurlijk nog de fenomenale man die Jelle Haemers is. De collaborate sessie zit (schijnt) altijd vol als deze man vol spanning weer een nieuwe onleesbare tekst voor ons vertaalt. Niets zegt ‘paleografie tekst 8’ meer dan een lekker stukje marsepein. Gun jezelf een lekkere traktatie tijdens de les. Bonus points als je het ook effectief zelf maakt volgens het 16e eeuwse recept.

Tim Juwet: een knuffel

Met knikkende knieën stonden we vorig jaar allemaal in de gang aan het monitoraat. Niet vanwege de examenresultaten of een naderend proefexamen waarvoor je slechts de avond voordien geleerd hebt, maar vanwege de spanning en strenge blik in Tim Juwet’s ogen. Niets is minder nodig na een bezoekje aan deze man van het monitoraat dan gewoon een grote zachte knuffel. Dus gun het jezelf maar gewoon.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Hermes (toon alles)

Hermes
Hermes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *