Q&A

1. Moet ik concrete ideeën hebben, lieve redactie?

Absoluut niet. Indien je interesse hebt om te schrijven, horen wij dit graag. Je moet niets concreet klaar hebben, we brainstormen hier samen wel even over en uiteindelijk vinden we voor ieder wat wils.

2. Wat verwachten jullie van me, lieve redactie?

Hetzelfde als wij, redacteurs, van elkaar verwachten. Helemaal niks.

3. Is het noodzakelijk een alcoholprobleem te hebben om voor Hermes te schrijven, lieve redactie?

Ja.

4. Bestaan er Hermestradities, lieve redactie?

Jazeker. De vete tussen Team Onderwijs en Team Hermes is inherent aan de Hermes.

5. Is zwanger worden op je 16de een goed idee, lieve redactie?

Zelden.

6. Staan jullie open voor poëzie, lieve redactie?

Als het echt moet.

7.  Hoe lang met je pasta koken alvorens hij gaar is, lieve redactie?

Scherpe vraag! Algemeen genomen varieert het aantal minuten tussen 8 à 10, raadpleeg de verpakking voor duidelijke instructies.

8. Help! In een vreselijk ongeval met mijn “make your own Tihange speeldoos (16+)” heb ik een derde dikke teen gefabriceerd. wat moet ik doen, lieve redactie?

Ai! voorzichtig zijn is de boodschap bij dergelijk speelgoed. Helaas zijn wijzigingen in je DNA ten gevolge van nucleaire slordigheden onomkeerbaar, aldus verklaren recente studies. Het beste wat je nu kan doen is de extra teen een naam geven en hem zoveel mogelijk irriteren opdat hij op eigen houtje zou beslissen het hazenpad te nemen. Het treiteren van je nieuwe ongewenste vriend begint evenwel al meteen bij die naam: kies voor een afschrikkend exemplaar zoals Kevin of  Nederland.

9. Kan ik vrijblijvend naar Tanzania reizen, lieve redactie?

Vrijblijvend is een groot woord. Je bent een vrij man, maar er zijn toch enkele voorwaarden om rekening mee te houden.Ten eerste dien je te beschikken over een internationaal paspoort. Dit is niet verkrijgbaar in de webshop van Het Laatste Nieuws, maar wel op het stadhuis van de gemeente waar u en uw woning zich bevinden. Wees op tijd, de procedure voor aanvraag neemt zo’n 6 werkdagen in beslag. Verder raadt buitenlandse zaken het volgende aan: eet alleen gekookt voedsel en drink alleen flessenwater. Laat ook uw homoseksualiteit thuis, dit mag het land niet binnen.

10. Evolutiebioloog Stephen Jay Gould verklaarde dat er biologisch gezien geen vissen bestaan omdat verschillende soorten niks met elkaar gemeen hebben en het dus belachelijk is om over de groep ‘vissen’ te spreken. wat nu, lieve redactie?

We weten het zelf niet, gans ons wereldbeeld weg. Gelukkig is Stephen Jay Gould in 2002 aan kanker overleden.

11. Hoe heet het nummer van Robbie Williams waarin hij: ‘pampapapapadaaampampampam’ zingt, lieve redactie?

Road To Mandalay

12. tijdens een wandeling met mijn hond ‘prutske’ ben ik aan de praat geraakt met een neo-nazi uit hongarije die toevallig verbleef in het steegje naast mijn huis. ik vind dat hij gelijk heeft, is dat ok, lieve redactie?

proficiat met je kennis van de Hongaarse taal. Voor de rest: nee.

13. zijn jullie omkoopbaar, lieve redactie?

Hoogst.

14. heeft het wel nut om aan liefdadigheid te doen als koning christus weldra zijn rijk weer claimt na de apocalyps, lieve redactie?

Tuurlijk niet, ook wij verwachten dit elk moment nu.